Näädät saa vastaansa eurokentillä menestyneen Katajan

Julkaistu 06.01.2017

Vaikka näennäisesti Kataja heiluukin sarjataulukossa neljäntenä, niin totuus on, että joensuulaiset ovat jälleen olleet Korisliigan vaarallisimpia joukkueita ja yksi ennakkosuosikeista, kun keväällä jaetaan Pantteri-patsas. Kataja on kärsinyt otteluruuhkasta, kun kotoisen Korisliigan lisäksi joukkuetta rasittaa Mestareiden liiga.

Ja Mestareiden liigassa Kataja onkin menestynyt. Ennen alkuviikon Khimik-tappiota Kataja porskutti neljän ottelun voittoputkessa (Pinar Karsiyaka, Avtodor Saratov, Maccabi Rand Media, Le Mans Sarthe) ja taistelee tosissaan Mestareiden liigan pudotuspelipaikasta.

Korisliigassa kotikentällään Kataja on ollut tuttuun tapaan vaikea. Pitkä ajomatka kohti Suomen itärajaa uuvuttaa rutinoituneimmatkin Korisliiga-joukkueet, kuten marraskuun puolessa välissä BC Nokian, joka kävi ottamassa joensuulaisilta 102-75-selkäsaunan. Sama matka pätee myös vice versa, kun kotivoittojen tähdittämässä Korisliigassa Kataja on pelannut kahdeksan vierasottelua, joista se on poistunut nakkibussilla takaisin vain kolmesti voitokkaana.

Kaikille on varmasti selvää, että kuka on Katajan primus motor eli Teemu ”Taikuri” Rannikko, joka on tehtaillut tällä kaudella keskimäärin 12,1 pistettä ja jakanut 8,3 korisyöttöä ottelua kohden. Taikurin syötöistä nauttivat mm. Mestareiden liigan viikon pelaajaksi joulukuun loppupuolella palkittu Daniel Mullings (14,2 pistettä/6,1 levypalloa/3,3 syöttöä) ja Rion Brown (18,7/7,3/2,9). Vahvistusnelikon täydentävät Joey King (12,0/2,8) ja tuore hankinta 206-senttinen Kervin Bristol. Vahvaa kautta pelaa myös viime keväänä pudotuspeleissä Kouvojen riveissä Näätiä vastaan pelannut Ilari Seppälä (10,1/2,5/3,7).

– Pyrimme oppimaan keskiviikosta ja ottamaan joukkueena seuraava askel. Taikurin ruletti pyörittää suuren maailman joukkueitakin, joten testi on puolustuksellemme kovin mahdollinen. Hyökkäyspään flow oli Gullsia vastaan jo parempaa, mutta sen kanssa meillä on kuitenkin kaikkein eniten töitä edessä, BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen kommentoi.

Näädät lähtevät otteluun kova päänahka vyöllään, kun keskiviikkona nokialaiset kaatoivat kotikentällään Korisliigan sarjakärjen Helsinki Seagullsin. Kokoonpanon osalta Näädät lähtee otteluun terveellä ja täydellä kokoonpanolla – lukuun ottamatta Ville Haapojaa, joka hakee pelituntumaan kakkosjoukkueen ottelusta.