Näädät päihitti Kouvot Hanhivaara-turnauksessa

Julkaistu 16.09.2017

BC Nokia voitti Kouvolan Kouvot Salossa pidettävässä Hanhivaara-turnauksessa 89-96 (44-51). Toisesta neljänneksestä lähtien ottelu eteni Näätien tahdissa, kunnes päätösneljänneksen alussa ero repesi kaksinumeroiseksi ja nokialaiset marssivat voittoon.

– Ensimmäinen neljännes himmailtiin ja peli oli Kouvojen näköistä, mutta toisesta neljänneksestä lähtien pelasimme meidän intensiteetillä. Viimeisen neljänneksen alussa saimme stoppeja, niistä nopeita ja ihan samantasoisia heittopaikkoja kuin aiemminkin, mutta nyt ne sattuivat menemään sisään, BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen kommentoi.

Kouvot roikkuivat kolmannen neljänneksen päätteeksi viiden pisteen päässä, mutta Näädät karkasi parhaimmillaan 16 pisteen päähän 90-74 vieden päätösneljänneksen reilut viisi minuuttia 7-18.

Näätien nälkäisimmät olivat vitospaikan kaksikko Nicolai Andersen (19/8) ja Daniel Dolenc (12/5), jotka tekivät oivan päivätyön Kouvojen järkälemäisiä Thomas Gipsonia (13/5) ja Jamie Skeeniä (21/10) vastaan. Vincent Council (11/1/6 syöttöä), Eldar Skamo (9/6/5 syöttöä) ja Lawrence Gilbert (11/5/5 syöttöä) pyörittivät Näädät-hyökkäystä mallikkaasti.

– Nimenomaan Kouvoja vastaan selviää, että mikäli palloskriinipuolustus toimii tai ei toimi. Heillä on sarjan isoin eturivi ja meidän isot pelaajat sai heti hyvän testin. Varsinkin Nicolain tehot ja minuutit olivat positiivisia, Tuominen kertoi.

Ottelun kokonaistilastot löydät täältä.

Näädät kohtaa huomenna sunnuntaina 17.9. Salossa Vilppaan kello 15:30. Ottelu näytetään suorana Fanseatilta.