Näädät nappasi Katajan päänahan

Julkaistu 12.11.2017

BC Nokia palasi kahden tappiollisen ottelun jälkeen takaisin voittokantaan, kun Näädät päihitti kotiyleisönsä edessä isänpäivänä Joensuulaisen Kataja Basketin 96-91 (41-42).

Päätösneljänneksen loppupuolella näytti jo hetken hyvältä, kun funk soi nokialaisten tahdissa ja yleisö pääsi huutamaan kurkku suorana. Daniel Dolenc pyörähti sisällä puolustajansa kainalon alta scoop-heittoon, torjui Tommi Huolilan yrityksen jalat maassa ja Leyton Hammonds naulasi nopeassa hyökkäyksessä yhden viidestä kolmosestaan, ja Kataja asteli aikalisälle tilanteessa 79-76.

Himmailun sijaan Näädät väänsi kaasua antaumuksella, kun Thomas Laerke, Hammonds ja Vincent Council tekivät kovia koreja toisensa jälkeen. Ihmeen kaupalla Kataja pysyi mestarimaiseen tapaansa iskuetäisyydellä. Eldar Skamon vapaaheitto toi pelin tilanteeseen 92-84 39 sekuntia ennen loppusummeria ja peli näytti jo hetken selvältä. Kataja kuitenkin kieltäytyi häviämästä helposti ja nousi vielä kahdesti neljän pisteen päähän. Näädät teki tarvittavan vapaaheittoviivalta, jotta sarjapisteet pysyivät Nokialla.

– Kova taistelu taas kerran. Tuntuu, että joka kerta nämä pelit menevät viimeiseen minuuttiin. Itselle tulee totta kai parempaa kuntoilua, kun täytyy hyppiä ja pomppia loppuun asti, eikä missään vaiheessa voi rauhoittua. Totta kai sitä voisi ottaa rauhallisemmin, mutta tällaisella luonteella se ei oikein onnistu, päävalmentaja Tuominen kommentoi helpottuneena ottelun jälkeen.

Rookie-Hammonds loisti jälleen

Kataja sai salama-alun otteluun, mutta Näädät taisteli itsensä takaisin peliin ripeästi ensimmäisellä neljänneksellä. Kaksikymmentä johdon vaihtoa ja neljä tasatilannetta kertovat kaiken oleellisen ottelusta, joka kääntyi lopussa kotijoukkueelle Hammondsin ja kumppaneiden kovien korien myötä.

– Iso hatunnosto jätkille, jotka taistelivat meidät peliin mukaan. Eldar Skamo ja Thomas Laerke nostivat tasoaan huomattavasti ottelun edetessä ja Vincent Council teki lopussa ne korit, jotka tarvitsimme, Tuominen kertoi.

Council (15/2/7 syöttöä) oli jälleen kuin väkkärä ja nosti joukkueensa harteilleen ratkaisuhetkillä. Thomas Laerke (16/4) iski kovia kolmosia toisensa jälkeen, kun taas Dolenc komensi maalattua aluetta 11 pisteen ja 7 levypallon arvoisesti. Ottelun sankari oli kuitenkin Hammonds (24/7), jonka huippupelit näyttävät olevan tällä hetkellä vakio. Suoraan yliopistosta Nokialle hankittu Hammonds on noussut viimeisen viiden pelin aikana Näätien ykkösoptioksi hyökkäyksessä.

– Kaikki pohjatyö sanoi, että Leyton on kypsä, fiksu ja joukkuekonseptiin täydellinen pelaaja, joka ei mokaile. Se, että hän tekee näin paljon pisteitä, on tullut plussana, Tuominen kehui Hammondsia.

Loukkaantumisista ja peliruuhkasta FIBA Europe Cupin vuoksi kärsivän Katajan pisteistä vastasivat Daniel Bejarano (17/8), Ilari Seppälä (16/0/4) ja Wesley Saunders (15/7).