Näädät matkustaa sunnuntaiksi KTP-Basketin vieraaksi

Julkaistu 08.10.2016

Vaikka Korisliigan kausi 2016/2017 on aivan alkumetreillä, niin joukkueilla on jo tuoretta kokemusta toisistaan, kun joukkueet kohtasivat Salossa pelatussa harjoitusottelussa syyskuun lopussa. Tuolloin ottelu päättyi KTP-Basketin voittoon 80-78.

– Kohtaamme KTP:n lyhyen ajan sisällä nyt toistamiseen. Edellisessä ottelussa vastustaja oli meitä selvästi edellä lähes kaikessa, valmius pelata tulee nyt olla aivan eri tasolla, BC Nokian päävalmentaja Ilpo Rantanen kertoo.

Sekä KTP-Basket että BC Nokia hävisivät Korisliiga-avauksessa. Kun BC Nokia kärsi 76-83-kotitappion Nokian Palloiluhallilla Helsinki Seagullsille, niin KTP-Basket jäi Salon Vilppaan jyrän alle vieraissa numeroin 86-58 (42-23).

KTP-Basket luo uudestaan nahkaansa vaikean edelliskauden jälkeen päävalmentaja Ray Ailuksen johdolla. Vahvistusnelikon muodostaa salolaistaustaiset Monyea Pratt, Sherman Gay ja Williams Walker sekä Tre' Bennettin tilalle hankittu Ian Young, jonka pelilupa on saatu Karhuvuoreen asti huomiseksi.

KTP:n suomalaisosasto koostuu Markus Moleniuksesta, nokialaisille tutusta Joni Herralasta, Manuel Barnesista, Mikael Aallosta (GTD), Villematti Kopiosta (GTD) sekä nuorista Vili Nymanista, Severi Kaukiaisesta, Mathias Rosqvistista ja Joona Tuomalasta.

– Meidän tulee pitää aggressiivista vastustajaa vastaan huolta pallosta vähintään yhtä hyvin kuin keskiviikon sarja-avauksessa ja kamppailla molemmissa päissä levypalloista vähintään samalla intensiteetillä kuin he.

BC Nokian vahvistuksista huilivuorossa on Kentwan Smith, joten Papa Dia tekee Korisliiga-debyyttinsä KTP-Basketia vastaan.