Näädät kotimatkalle Pohitullista sarjapisteet mukanaan

Julkaistu 28.01.2017

Jos joskus Näädät on tarvinnut faniensa tukea, niin tänään lauantaina Pohitullissa. Kolmen ottelun tappioputkeen ajautuneet nokialaiset myös sitä saivat, kun Uuteenkaupunkiin oli matkustanut bussilastillinen Näädät-faneja rumpuineen ja keltaisine huiveineen. Näädät imivätkin kannustuksesta lisäenergiaa, joka näkyi puolustuksen taistelutahdossa läpi ottelun.

Avausneljänneksellä vierasjoukkue piti Korihait vain 11 pisteessä ja karkasi kymmenen pisteen johtoon. Noin kymmenessä pisteessä ero pysyi pitkään, kun sinnikäs kotijoukkue ei suostunut luovuttamaan sarjapisteitä helpolla.

Kolmannella neljänneksellä Korihait pysyi vielä iskuetäisyydellä, parhaimmillaan seitsemässä pisteessä, mutta Näätien 22-5-runi vei pelin lopullisesti kotijoukkueen saavuttamattomiin. Henri Hirvikosken fiiliskolkki nostatti tunnelmaa nokialaiskulmassa ennen päätösneljänneksen alkua, mutta lopullisen niitin löi Isaiah Wilkerson, joka esitteli parhaimpia puoliansa skoraamalla läheltä ja kaukaa. Nokia vei viimeisen neljänneksen 12-26, eikä voittajasta jäänyt epäilystä.

– Puolustusta on treenattu ja se piti tänään hyvin. Ei käy Jarnoa (Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula) kateeksi, kun kaksi miestä tippuu kokoonpanosta edellispäivänä, BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen kommentoi viitaten Korihaiden kokoonpanosta puuttuneisiin Mikael Herbertiin ja Erik McAlisteriin.

Näätien tehoduo oli Wilkerson (18/7) sekä tuplatuplan rohmunnut Papa Dia, jonka illan saldo oli 14 pistettä ja 10 levypalloa. Eilen Suomeen saapunut, Nokian tuore ulkomaalaispelaaja, Javier Duren pelasi vajaat minuutit, mutta heitti kaikesta huolimatta 10 pistettä ja haki 3 levypalloa. Energiapelaajina erottuivat Niko Mattila (3/5/3 syöttöä) ja Aleksi Akpaso (9/3). Ville Haapoja (3/0) taas heitti ottelussa uransa ensimmäiset Korisliiga-pisteet.

Korihaissa onnistujat jäivät vähiin, kun pelkästään Dominique Lee (12/0) ja Marcus Van (10/9) ylsivät kaksinumeroisille pistelukemille.