Näädät kohti susirajaa, BC Nokia kohtaa Katajan Joensuussa

Julkaistu 15.02.2017

Tiukassa pudotuspelikamppailussa sarjataulukon kuudennelle sijalle kivunnut BC Nokia on saanut vajaat kaksi viikkoa hioa kuvioitaan rauhassa Nokian Palloiluhallissa ja fysiikkaansa Kuntotehdas Punaisessa Ovessa. Selvää kuitenkin on, että pitkä bussimatka kohti itärajaa Joensuuhun voi puuduttaa levänneetkin jalat: kotikentällään LähiTapiola Areenalla Kataja on voittanut yhdestätoista ottelusta yhdeksän, eikä historiallisesti Katajalta helppoja sarjapisteitä ole otettu.

– Pitkän pelitauon jälkeen pitkä bussimatka edessä, joten mielenkiintoista nähdä pystymmekö aloittamaan ottelun tarvittavalla intensiteetillä, BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen ennakoi.

Europelien ja loukkaantumisten rasittama Kataja on selkeästi Korisliigan eliittiä – jollei jopa yksi mestarisuosikeista. Sijoitus sarjataulukon neljäntenä (16 voittoa, 8 tappiota) on varmasti päävalmentaja Greg Gibsonille kelvollinen, vaikka ilman ”Taikuri” Teemu Rannikon kärsimää loukkaantumista ja tammi- ja helmikuun vaihteen otteluruuhkaa sijoitus voisi olla mieluisampi.

– Katajan rutiinitaso on todella korkealla tasolla – vaikka Taikuri ei temppujaan olisikaan kentällä tekemässä – joten meidän täytyy parhaaseemme pystyä voitosta tapellaksemme. Viime aikoina olemme vieraissakin onnistuneet voittamaan, mutta toki nyt on edessä ehkä se sarjan kovin testi, Tuominen kertoo.

Keskiviikkoaamuna Katajan kokoonpano on vielä epäselvä. Rannikko on varmasti sivussa, mutta myös Tommi Huolilan pelaaminen on epäselvää sekä vahvistuksista Gibson ei ole vielä päättänyt, että esiintyykö parketilla joko Jarekious Bradley (11,8 pistettä/5,4 levypalloa) vai Joey King (12,1/3,1).

Yhtä kaikki, Rannikon ollessa pois katseet kääntyvät superatleettiseen takamieheen Daniel Mullingsiin (15,2/7,3/3,4 syöttöä), joka pääsee viilettämään vaarallisella freelance-tyylillään vapaana sekä 198-senttiseen heittokoneeseen Rion Browniin (17,9/7,0/3,4), joka on ollut Katajan paras pistemies tällä kaudella. Suomalaisista Huolilan (4,6/3,0) lisäksi Katajan nipun muodostavat taitava Ilari Seppälä (10,0/2,2/3,9), sotahevonen Vesa Mäkäläinen (6,1/3,6), Jesse Niemi (3,5/1,2) ja Atte Perttu (2,8/1,9).

Joensuun vierasottelun jälkeen Näädät palaa kotiluolaansa viikon päästä keskiviikkona, kun Nokialle saapuu toinen sarjan top 4 -joukkue Salon Vilpas.