Näädät kohtaa Pyrinnön Pyynikillä

Julkaistu 02.02.2017

Erityisen mielenkiintoiseksi perjantain ottelun tekee se, että Pyrintö ja Nokia pelaavat tällä hetkellä samoista sarjasijoituksista. BC Nokia (10 voittoa/15 tappiota) kipusi keskiviikkoisella Kouvot-voitolla sarjataulukon kuudenneksi, kun taas Pyrinnön (9/16) osakkeet yhdeksänneksi laski 20 pisteen tappio KTP-Basketille.

– Paikallispelit on muutenkin aina vähän isompia juttuja ja nyt vielä tapellaan samoista sijoituksista, BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen ennakoi.

Viime kauden hopeamitalisti Pyrintö on ollut läpi kauden turbulenssissa, kun loukkaantumisten lisäksi joukkuetta ovat vaivanneet vahvistushuolet – BC Nokian tapaan. Piskuruinen Andre Stringer (5,7 pistettä/1,9 levypalloa/3,6 syöttöä) hankittiin Tampereelle ratkaisuksi pelinrakennusongelmiin, mutta toistaiseksi Stringerin minuutit ovat jääneet vähäiseen 17:30 minuuttiin ottelua kohden. Isosta kalustosta Wally Judge irtisanottiin loukkaantumisen vuoksi ja tilalle saapui 206-senttinen Tyrone Nelson (5/7), joka pelasi ensimmäisen ottelunsa eilen KTP:tä vastaan. Toista kauttaan Pyrinnössä pelaava Ricky Minard (14,5/5,7/4,3) on taas osoittanut piristymisen merkkejä huonon pelipätkän jälkeen ja Antero Lehto (11,9/1,9/3,5) tuo joukkueeseen hurjat 656 ottelua Korisliiga-kokemusta.

Tällä kaudella on vahvasti kuitenkin näyttänyt siltä, että Pyrintö on parhaimmillaan, kun kaksikko J'Nathan Bullock (16,6/8,0) ja Topias Palmi (14,3/2,8) pelaavat hyvin. Kummatkin ovat liekkeihin syttyessään lähes pysäyttämättömiä korintekijöitä, jotka esimerkiksi KTP kykeni pitämään aisoissa keskiviikkona. Pyrinnön vaarallisuus, varsinkin kotikentällään, tuli kaikille varmasti selväksi viime viikolla, kun tamperelaiset höyhensivät Korisliigan sarjakärki Helsinki Seagullsin Pyynikillä Palmin heittäessä 30 pistettä.

– Pyrintö on hyvänä päivänä sarjan tulivoimaisimpia joukkueita, joten haaste on jälleen kova. Oma pelaaminen menee koko ajan eteenpäin, vaikka välillä vähän turhan hitaasti. Hermokontrolli tulee varmasti näyttelemään isoa roolia, sillä kiihkeä kamppailu on varmasti luvassa.

Kauden ensimmäinen Pirkanmaan paikalliskamppailu päättyi Nokialle Näätien 102-89-voittoon yli tuhannen katsojan edessä. Pyrintö pääsi maksamaan kalavelkojaan Pyynikillä joulukuun alussa voittamalla niukasti 83-81.