Näädät Katajan kaatoon Joensuussa

Julkaistu 13.11.2016

Uuden valmentajansa Greg Gibsonin johdolla Kataja Basket on ollut tällä kaudella odotetun kova. Joensuulaiset etenivät ensin karsintojen kautta Mestarien liigaan, jossa Katajan otteet ovat olleen nousujohteiset – viimeiset kaksi peliä (Le Mans Sarthe ja Khimik Yuzhne) ovat päättyneet sarjan ainoan suomalaisjoukkueen voittoihin.

Korisliigassa otteluruuhka on verottanut Katajaa: selviin mestarisuosikkeihin kuuluva Kataja on sarjataulukossa kolmannella sijalla (6 voittoa, 2 tappiota) voittamattoman Helsinki Seagullsin (7/0) ja Salon Vilppaan (6/3) takana.

Muutoksia Katajan kokoonpanossa nähtiin tänä viikonloppuna, kun Korisliigassa joukkueen paras pistemies Byron Wesley sai tehdä tilaa Rion Brownille, joka ei esiinny Nokiaa vastaan. Tästä huolimatta Katajalta löytyy rosterilaajuutta heittää neljä ulkomaalaispelaajaa kentällä: Daniel Mullings, Nino Johnson, Jarekious Bradley ja Joey King. Suomalaisosastosta vastaavat taikuri Teemu Rannikko, Vesa Mäkäläinen, Ilari Seppälä, Jesse Niemi, Atte Perttu ja Tommi Huolila.

– Mukava tilanne päästä mittaamaan harjoitusviikon onnistumista suhteellisen paineettomassa pelissä, jossa meillä on oikeastaan vain voitettavaa. Ärsytetty Kataja tulee varmasti kovaa päälle ja joukkue on saanut upean Mestarien liiga -otteluvoiton jälkeen levätä ja harjoitella muutaman päivän kaikessa rauhassa. Tärkeintä on saada peli-ilme taas kohdalleen edellisen vierasottelumme jälkeen, pelilliset asiat tulevat sen jälkeen, BC Nokian päävalmentaja Ilpo Rantanen kommentoi.