Näädät kaatoivat Karhun

Julkaistu 19.10.2015

Sunnuntaina vietettiin Nokian palloiluhallilla varsinaista urheilujuhlaa, kun Korisliigan tulokasjoukkue BC Nokia kohtasi Kauhajoen Karhun. Ottelu oli nokialaisille kolmas kotiottelu putkeen ja etukäteen vastustajaa pidettiin selvästi vaikeimpana tähän asti kohdatuista. Kamppalu päättyi lopulta jatkoajan jälkeen BC Nokian riemukkaaseen 85-83 voittoon.

Jo alkulämittelystä oli nähtävissä, että BC Nokian heittopeli ei ollut aivan kohdillaan. Liekö kahden voitetun kotiottelun jälkeen pieni jännitys hiipinyt pelaajiin vai mikä vaivasi mutta heitot kolisivat rautoihin jo ennen peliä. Sama meininki jatkui myös ylösheiton jälkeen. Numerollisesti ottelu pysyi tasaisena tilanteeseen 7-7 asti mutta sen jälkeen Karhu meni menojaan ensimmäisellä jaksolla. Ja kun hyökkäyspeli ei toiminut lakkasi myös puolustus toimimasta. Kauhajokiset pääsivät juoksemaan hyvin avointa avointa kenttää ja runttasivat ensimmäisen jakson loppulukemiksi tylysti 9-26.

Toinen jakso alkoi kotijoukkueen osalta jo paremmin ja Eldar Skamokin sai itselleen helpottavia onnistumisia. Kolmessa minuutissa Karhun johto kutistui kymmeneen pisteeseen kunnes taas pieni musta jakso näytti lopettavan BC Nokian pyristelyn. Lopulta jakso pelattiin lähes tasalukemissa ja Karhun johto puoliajalla oli tukevan tuntuinen kuusitoista pistettä. (26-42)

Katsomovalmentajien kommentit tauolla olivat aika yksimielisiä: ”tilanne on paha, mutta ei mahdoton”, ”kolmannella jaksolla pitää saada ero alle kymmeneen pisteeseen ja sitten viimeisellä neljänneksellä ohi”. Onneksi myöskään pelaajat eivät luovuttaneet pisteitä taistelutta vaan kapteeni Hirvikosken ohjeiden mukaisesti joukkue tuli ulos kopista näyttämään faneille oikean luonteensa. Skamo-Bailey kaksikko tekivät neljä pistettä mieheen ja BC Nokia otti jakson alun nimiinsä 8-0. Kotiyleisö palkitsi joukkueen nousun hurjalla kannustuksella tunnelma hallissa nousi hetki hetkeltä korkeammalle. Ero jakson lopussa oli Karhun kahdeksan pisteenjohto luvuin 55-63.

Varsinaisen peliajan viimeinen kymppi sitten tiivisti Nokialla tällä hetkellä vallalla olevan koripallohengen. BC Nokian pelaajat kannustivat yleisöä ja yleisö vastasi entistä hurjemmalla kannustuksella takaisin. Piste pisteeltä BC Nokia hilasi Karhun johtoa pienemmäksi ja lopulta Isaiah Wilkerson tasoitti ottelun lukemiin 73-73. Karhu otti vielä aikalisän ja pääsi yrittämään voittokoria viimeisestä hyökkäyksestä. Bojan Sarcevic:in laukaus jäi kuitenkin piippuun ja niin mentiin jatkoajalle.

Jatkoajan parhaat tekopaikat aukesivat Henri Hirvikoskelle, joka suorituksillaan ratkaisi lopulta ottelun kotijoukkueelle. Henkan kaksi kolmosta ja neljä vaparia eli kymmenen pistettä kaikkiaan joukkueen kahdestatoista jatkoajan pisteestä oli loistava päätös hienolle ottelulle. Vastaavasti Karhun Timothy Troutman epäonnistui jatkoajalla kolmesti vapaaheitossa. Näin BC Nokia selviytyi voittajana kaikista kolmesta kotiottelustaan sarjan alussa ollen näin Kouvojen lisäksi toinen puhtaan pelin joukkue enää tässä vaiheessa.

Jatkossa vastus BC Nokialla kovenee entisestään. Ensi lauantaina joukkue matkaa viime kauden mestarijoukkueen vieraaksi Joensuuhun. Ja keskiviikkona matka jatkuu Kouvolaan, jossa vastaan asettuu Kouvolan Kouvot, joka on tällä hetkellä varmasti Korisliigan kuumin joukkue. (Tietysti BC Nokian ohella...) Seuraava kotiottelu on marraskuun ensimmäisenä päivänä kello 17:00. Vastassa silloin on Lapuan Kobrat.

BC Nokian pistemiehet (minuutit/ pisteet:/ levypallot/ syötöt)
Henri Hirvikoski 30:07/ 18/ 2/ 2
Eldar Skamo 39:28/ 12/ 6/ 3
Daniel Bailey 40:16/ 15/ 7/ 3
Isaiah Wilkerson 39:00/ 21/ 10/ 3
David Kravish 38:33/ 17/ 13/ -
Niko Mattila 17:29/ 2/ 1/ -
Antti Nikkilä 8:35/ - / 3 / 1
Joni Herrala 5:01/ -/ 1 / -
Joni Harjula 3:07/ -/ 1/ -
Daniel Dolenc 3:24/ -/ 2/ -