Näädät kaatoivat kaksinkertaisen Tanskan mestarin

Julkaistu 15.09.2016

Nokialaisten matkustaminen Tanskaan venyi harmittavasti kokopäiväiseksi, kun Näädät saapuivat pelipaikalle vasta 55 minuuttia ennen ottelun alkua. Jalat kestivät hetken lämmitä ja Horsens johti peliä ensimmäisellä puoliajalla toistakymmentä pistettä.

BC Nokia löysi pelirytminsä puoliajan jälkeen nousten suosta parhaimmillaan 15 pisteen johtoon. Kolmannen neljänneksen lopuksi paketti kuitenkin hajosi, Horsens nousi rinnalle ja päätösneljänneksellä vielä pari pistettä ohitse. 1,7 sekuntia ennen loppusummeria peli oli tasan 86-86 ja Wilkerson onnistui kalastamaan itselleen vapaaheitot, joilla hän viimeisteli lopputuloksen.

– Yritettiin kyllä saada hänet heittämään toisen ohitse, mutta näköjään se ei häneltä onnistu, BC Nokian päävalmentaja Ilpo Rantanen hymyili.

Wilkerson oli Nokian tehomies 19 pisteellä ja yhdellä levypallolla. Taustatukea antoivat mm. Kentwan Smith (14/6), Ray Sanders (14/2), Kwame Alexander (12/9), Eldar Skamo (9/4) ja Joni Harjula (9/0).

– Ottelu palveli selvästi meidän valmistautumista. Ylivoimaisesti paras puolustus, mitä on tullut tähän asti meitä vastaan. Horsens on hyvin valmennettu joukkue, joka tekee pelin sisällä hyviä muutoksia. He olivat pahasti takana, mutta tulivat vielä peliin mukaan, Rantanen kertoi.

Huomenna perjantaina 16.9. BC Nokia kohtaa Tanskassa Randers Cimbrian.