Näädät jyräsi Randers Cimbrian toisella puoliajalla

Julkaistu 16.09.2016

BC Nokia esitteli fiksua pelaamista läpi ottelun. Cimbria kykeni hetkeksi muuttamaan nokialaisten hyökkäyspelin puuroksi paikkapuolustuksella, mutta nopeasti rytmi löytyi ja paikkapuolustuksesta ei ollut huolen häivää. Lopullisesti Näädät juoksi Cimbrian ohitse toisella puoliajalla, pitäen puolustuksellaan tanskalaiset vain 28 pisteessä.

– Meidän kauden paras harjoitusmatsi. Joukkueena erinomainen suoritus läpi 40 minuuttia, paketti ei hajonnut missään vaiheessa, BC Nokian päävalmentaja Ilpo Rantanen aloitti.

– Pelirytmittäminen oli hyvää: milloin juostaan, milloin pitää ottaa askel rauhallisemmin, milloin kutsutaan setti ja milloin juostaan nopean hyökkäyksen jatkoa. Joukkue oli samalla sivulla ja toteutti asioita.

– Vastustajalla löytyy korintekijöitä ja he pelaavat run and gun -henkisesti. Fiksusta puolustamisesta kertoo jotain, että noin tulivoimainen joukkue pystytään jättämään 28 pisteeseen toisella puoliajalla.

Henri Hirvikoski ei pelannut ottelussa sitkeän flunssan takia ja Papa Dia pelasi puolikuntoisena yläraajavamman vuoksi (vammalla ei ole yhteyttä hänen aiempaan selkävammaansa). Waltteri Mäkelä taas on Suomessa keskittymässä ylioppilaskirjoituksiin ja viikonloppuna pelattaviin A-poikien SM-karsintoihin.

Pisteet: Isaiah Wilkerson 16, Kwame Alexander 16, Eldar Skamo 14, Ray Sanders 11, Kentwan Smith 9, Ville Haapoja 8, Joni Harjula 7, Daniel Dolenc 4, Niko Mattila 3, Papa Dia 3.