Näädät isännöi mestarisuosikkia, Vilpas vieraaksi Nokialle

Julkaistu 10.10.2017

Viikon tauon jälkeen BC Nokia palaa peliparketeille Korisliigassa, kun viime kevään hopeamitalisti ja alkaneeseen kauteen takamiestaituri Teemu Rannikolla vahvistunut Salon Vilpas saapuu Nokialle keskiviikkona. Näätien ja Vilppaan välisen mittelön aloitusheitto pistetään ilmaan keskiviikkona 11.10. kello 18:30 Nokian Palloiluhallissa.

Kun Näädät ovat ehtineet vasta pelata Korisliigassa kaksi ottelua, niin Vilpas on aloittanut verkkaisesti ja heille ottelu on jo kauden viides. Nokialaisilla on allaan avausvoitto kotikentällään Espoo Unitedia vastaan, kun taas Pirkanmaan paikalliskamppailu Tampereen Pyrintöä vastaan päättyi Pyynikillä niukkaan tappioon. Vilpas taas on ollut kotikentällään voitokas sekä KTP-Basketia että Karhu Basketia vastaan, kun taas vieraissa salolaiset ovat kärsineet tappiot Helsinki Seagullsille ja Kouvoille.

Valmistautumisjaksolla joukkueet ottivat toisistaan mittaa Salossa pidetyssä Hanhivaara-turnauksessa, joka päättyi Vilppaan yhden pisteen voittoon 97-98. Harjoitusottelut ovat kuitenkin jo mennyttä historiaa ja joukkueet kohtaavat nyt ensimmäistä kertaa virallisessa ottelussa tällä kaudella.

Vilpas on selkeä mestarisuosikki sillä kevään hopeamitalisti nappasi kultajoukkueen ykkösarkkitehdin Kataja Basketin ja Susijengin ”Taikuri” Teemu Rannikon kesän aikana kokoonpanoonsa. Rannikko on koko tasavallan ehdoton eliittitakamies, jonka ilmiömäinen syöttötaito saa jo itsessään valmentajien pelisuunnitelmat uusiksi.

– Kotona vastassa mestarisuosikki Vilpas, joten latausta pitäisi taas löytyä. Edellisestä pelistä pyritään parantamaan hyökkäyksen tempoa ja pallon liikettä. Pallollisen skriinin (=Rannikon) puolustaminen ja levypallopeli lisäksi isossa roolissa, Näätien päävalmentaja Ville Tuominen ennakoi.

”Taikurin” (8.3 pistettä/1,3 levypalloa/8,3 syöttöä) palloskriineistä rullaavaksi sentteriksi Vilpas hankki 206-senttisen Aaron Jonesin (13,8/8,0), jota lepuuttaa Kouvoista Saloon siirtynyt Miikka Luosmaa (2,0/3,5). Pistetehtailussa Vilpas saa tukea myös laitureilta Javontae Hawkinsilta (11,3/6,5), isänsä perintöä vapaaheittoviivalta jatkavalta Canyon Barrylta (10,8/3,0) ja takapelaaja Tobin Carberrylta (16,0/5,5/3,3). Merkittäviä minuutteja pelaavat myös Juho Nenonen (9,5/4,3), Aatu Kivimäki (4,3/0,5). Vilpas joutuu pelaamaan ilman Mikko Koivistoa ja Matias Ojalaa, jotka ovat sivussa loukkaantumisten takia.