Näädät ilotteli Korihait kumoon murskalukemin

Julkaistu 07.12.2016

Ensimmäisen neljänneksen ollessa tasaista ja kovaotteista tunnustelua, Näädät löysi uuden vaihteen karaten Korihailta toisella neljänneksellä. Kun ensimmäisellä neljänneksellä vieraat pääsivät ajamaan vapaista ajolinjoista kohti koria, niin toisella nokialaisten puolustus teki korin alustan huomattavasti ahtaammaksi.

Jälleen kerran piristyneestä puolustuksesta johtuen myös hyökkäys vapautui. Nokia pääsi liikuttelemaan palloa koko viisikon kera, löytäen lopulta vapaan joukkuekaverin kaaren takaa. Eldar Skamo ja Henri Hirvikoski nakkasivat yhdet, kunnes Ray Sanders pääsi heittämään nurkasta Isaiah Wilkersonin syötöstä ensimmäisen kolmosensa ja hetkeä myöhemmin nopeasta hyökkäyksestä samoilta jalansijoilta toisen tilanteeseen 33-23.

Korihait haki vauhtia aikalisältä kuroen eron kuuteen pisteeseen, mutta Joni Harjula ja Sanders toivat Näädät takaisin kaksinumeroiseen johtoon. Puoliajalle viimeisen niitin löi Niko Mattila, joka pääsi heittämään summerin soidessa epätasapainoisesta asennosta makkaratauolle tilanteeksi 45-29.

Puoliajan jälkeen nokialaisyleisölle tarjottiin samaa herkkua, kun Näädät painoi lisää kaasua ja karkasi nopeasti iloisella hyökkäyspelaamisella ensin 20 pisteen johtoon ja kolmannen neljänneksen lopuksi Joni Harjulan buzzer beater -kolmosella 30 pisteen johtoon 70-40. Päätösneljänneksellä voittajasta ei ollut enää epäselvyyttä ja Näädät seilasi selkeään 89-54-voittoon.

– Nyt puntaroitiin minkälainen joukkue ollaan. Meillä on ollut erinomainen alkuviikko, onnistuimme käsittelemään viime viikon vastoinkäymiset. Treeneissä maanantaina ja tiistaina jo näytti, että jotkut asiat puolustuksessa on loksahtaneet paikalleen ja toteutuivat tänään hyvin. Jätkät luottivat toisiinsa ja konseptiin, BC Nokian päävalmentaja Ilpo Rantanen kommentoi.

Näätien tehokkain oli ärhäkästi pelannut Ray Sanders (20/5/3 riistoa), jota säestivät mm. Kentwan Smith (15/5), Skamo (14/2/3 riistoa) ja Wilkerson (7/4/7 syöttöä/5 riistoa). Illan sankari oli kuitenkin aloitusviisikkoon nostettu Daniel Dolenc (13/8/5 torjuntaa), joka otti niskalenkin Korihaiden järkälemäisestä Marcus Vanista (6/12).

– Lähdin peliin ilman ihmeellisiä paineita. Tiesin, että staffi luottaa muhun ja pelaajat luottaa muhun. Meillä pyöri hyvin pallo ja pelasimme hyvää difua, minkä myötä saimme paljon riistoja. Kovan puolustuksen kautta päästiin pyörittämään meidän hyökkäyskonseptia, Dolenc kertoi ottelun jälkeen.

Korihailta kaksinumeroisille pistelukemille ylsi vain Mikko Jalonen (10/2/3 syöttöä).