Näädät haukkasi Karhun lihaa trillerissä

Julkaistu 16.10.2016

Hurjasti läpi ottelun omiaan kannattanut nokialaisyleisö pääsi todistamaan äärimmäisen tasaväkistä ottelua. Vaikka nokialaisille jäi puolustuspäässä petrattavaa, niin loistokas heittäminen (2p 15/26 58%, 3p 11/24 46%) kompensoi puolustuksen erheitä.

Karhu taas pysyi pelissä mukana rankaisemalla kotijoukkueen runsaista menetyksistä armottomasti toisessa päässä. Karhu menettikin pallon vain yhdeksän kertaa, kun nokialaisille menetyksiä kirjattiin peräti 21.

Arvoisensa päätöksen ottelu sai vasta viimeisen kahden minuutin aikana. Karhun Kevin Ware toi vapaaheitoillaan joukkueensa kahden pisteen päähän, mutta Joni ”El Profesor” Harjula kuittasi kauhajokilaisten takaa-ajoyrityksen välittömästi kolmosellaan. Samuli Vanttaja ja Bojan Sarcevic kavensivat vielä eron pisteeseen viimeiselle minuutille, mutta loistavan pelin pelannut Eldar Skamo veti eron kolmeen pisteeseen vapaaheittoviivalta ja Karhun tasoitusyritys ei onnistunut.

– Vaikeat lähtökohdat otteluun, kun alla kolme tappiota. Myös kokoonpano vaihtui yhden vahvistuksen osalta juuri ennen pelin alkua. Kuitenkin, jos Eldar Skamo pelaa tällä tavalla niin joukkue ja valmentaja näyttävät erityisen hyvältä. Meidän tämän päivän heittoprosenteilla peli pitäisi voittaa selvemmin, mutta näin ei kuitenkaan tänään käynyt.

– Kauhajoki on hyvä joukkue, mutta meillä on silti puolustuspäässä vielä paljon töitä tehtävänä. Pallonmenetysten määrä meillä tänään myöskin aivan liikaa. Ansaitusti kuitenkin tasainen peli ja onneksi tällä kertaa kallistui meidän puolelle. Nyt huilataan kymmenen päivää ja sen jälkeen palataan takaisin kotiluolaan. Keskitymme erityisesti puolustuspään harjoitteluun näiden päivien aikana.

Koko parketin herra ja hidalgo oli ”Ede” Skamo, jonka saldo oli monipuolinen 21 pistettä, 6 levypalloa ja 4 syöttöä. Papa Dia (19/12) oli parhaimmillaan pysäyttämätön – varsinkin ensimmäisellä puoliajalla. Ray Sanders myös näytti vihdoinkin taitonsa nakuttamalla 14 pistettä ja repimällä 7 levypalloa. Karhun pistekärki oli Kammeon Holsey (22/5).