Näädät Espooseen keskiviikoksi

Julkaistu 14.11.2017

Sarjanousija United on viimeistään nyt osoittanut vaarallisuutensa, kun takataskussa on kaksi peräkkäistä vierasvoittoa tunnetusti vaikeista kotijoukkueista. Katajan selättäminen selkein lukemin Joensuussa on jo itsessään merkityksellinen saavutus, mutta ei tule myöskään väheksyä Korihaiden voittoa tunnelmallisessa Pohitullissa. Kuin varkain United on takertunut kiinni pudotuspelipaikkoihin neljällä voitolla ja seitsemällä tappiolla.

– Espoolla riittää kokemusta ja korintekotaitoa, josta osoituksena mm. murskavoitto Joensuusta. Lisäksi heidän vaihtava puolustuksensa on erilainen kuin muilla joukkueilla ja se asettaa oman haasteensa. Meidän täytyy saada stoppeja ja päästä sitä kautta avoimelle kentälle mikäli haluamme vierasvoiton napata, BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen ennakoi.

United ja Näädät ovat kohdanneet tällä kaudella jo kertaalleen. Espoolaiset olivat ehtineet jo pelata yhden ottelun, mutta Näätien Korisliiga-kausi alkoi juuri tiukalla 90-87-voitolla Unitedista. Kuten useat Näätien kotipelit tällä kaudella, myös avausottelu ratkesi vasta viimeisellä minuutilla.

Unitedin ykköstykki tänä kautena on ollut Omar Calhoun (21,1/4,8), jota ei näytä hidastavan edes sarjaportaan nousu. Jo viime kaudella tehokasta jälkeä Divari A:ssa tehneen Calhoun lisäksi espoolaisten vahvistusnelikon täydentää Korisliiga-konkari ja kaksinkertainen Korisliigan finaalien MVP Jeb Ivey (15,0/3,1/4,3), Jervon Pressley (9,2/7,7) ja Darious Moten (11,1/5,1).

Suomalaisista Unitedin selkärangat ovat tarkka-ampujat Samuel Haanpää (14,5/5,3) ja Okko Järvi (9,7/3,5). Haanpään pelaaminen on vielä tiistaina epävarmaa. Järven ja Haanpään lisäksi merkittäviä minuutteja pelaavat Lauri Toivonen (4,6/3,8) ja Jouko Järvinen (3,4/3,7/3,6).

BC Nokian faniryhmä Alakulma järjestää fanimatkan Espooseen. Alakulma tarvitsee vielä väkeä, jotta fanibussi lähtee minimillä 20 henkilöä autossa. Fanibussiin voi ilmoittautua sähköpostilla osoitteeseen kari.hinkkanen@bcnokia.com.