Miehille tappio myös Helsingissä

Julkaistu 27.01.2014

 

Helsingin Seagulls voitti BC Nokian miehet miesten koripallon I-divisioonassa perjantaina 24.1.2014 luvuin 68-61. Puoliajalla tilanne oli vielä lähes tasan Seagullsien johtaessa pisteellä 41-40.

Ottelu ratkesi heti puoliaikatauon jälkeen helsinkiläisten siirtyessä suurimmillaan 14:n pisteen johtoon. Jakson ensimmäisen kuuden minuutin aikana BC Nokia sai tehtyä vain kaksi pistettä. Vastaavassa ajassa Seagulls nakutti 13 pistettä ja näin tarvittava ero oli kasassa. Kun vielä BC Nokian Daniel Bailey otti neljännen virheensä ja samassa tilanteessa teknisen virheen niin yksi erittäin tärkeä pelaaja oli poissa rotaatiosta jo ottelun tässä vaiheessa. Baileyhän oli huilannut kaksi edellistä ottelua jalkavaivojen takia ja näin BC Nokia pääsi ensimmäistä kertaa tällä kaudella pelaamaan kolmella amerikkalaisvahvistuksella.

Neljännen jakson alussa BC Nokia kehitti vielä hyvän kirin ja tuli 10-0 runilla tilanteeseen 62-61. Heittopelin epäonnistuminen kuitenkin esti joukkueen siirtymisen johtoon. Useampi pelaaja vuorollaan epäonnistui kolmen pisteen heitoissaan ja niin Seagulls pystyi säilyttämään johtoasemansa.

Kuten BC Nokian valmentaja, Daniel Vidin, Nokian Uutisten artikkelissa toteaa, BC Nokian heittopeli oli ottelussa erittäin heikkoa. Kolmosten onnistuminen paremmin (nyt 2/18) olisi varmasti taannut otteluun myös paremman lopputuloksen. Levypallotilaston BC Nokia voitti niukasti 41-40.
Tilastojen valossa BC Nokian tehokkain oli Nicholas Pederson: 18 pistettä ja 9 levypalloa. Muut BC Nokian pelaajat jäivät alle kymmeneen pisteeseen.

Parannettavaa siis jäi vielä paljon tulevia kevään ratkaisupelejä ajatellen. Seuraava ottelu BC Nokialla on jo ensi torstaina. Silloin palloiluhallille saapuu paikallisvastustaja Pyrintö II Tampereelta. Ottelu alkaa kello 18:30.