Loistavan kauden pelannut Eldar Skamo jatkaa BC Nokiassa

Julkaistu 20.05.2016

198-senttinen Skamo on jo rutinoitunut, peräti 368 Korisliiga-ottelua pelannut konkari, joka on edustanut Nokian lisäksi Suomen pääsarjatasolla Espoon Honkaa, Kauhajoen Karhua sekä Namika Lahtea. Kaudella 2009/2010 Skamo palkittiin Korisliigan vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi. Maajoukkuetasolla Skamo on pelannut kuusi ottelua miesten haastajamaajoukkueessa.

Monipuolinen, fiksu ja taitava Skamo on viihtynyt viimeiset kaksi kautta BC Nokian paidassa. Ensimmäisellä kaudellaan Näädissä Skamo oli nostamassa BC Nokian divarista Korisliigaan ja päättyneellä kaudella hän oli yksi SM-pronssimitalin pääarkkitehdeistä.

- Olen ollut tyytyväinen näiden viimeisten vuosien aikana koko organisaatioon ja miten asiat on hoidettu Nokialla pelaajan näkökulmasta. Oli helppo päätös jatkaa Nokialla, Skamo kommentoi.

- Meidän viimeisimmät saavutukset ovat osoittaneet, että pystymme olemaan yksi Korisliigan kärkijoukkueista tulevilla kausilla. Odotan innolla tulevaa kautta ja uskon, että pystymme tekemään tulevasta kaudesta vielä paremman kuin edellisestä.

- Nyt levätään vähän aikaa ja syksyllä tullaan taas ryminällä. Faneille terveiset: nähdään taas, kun pelit alkavat!

BC Nokian pitkän tähtäimen projektissa Skamo on mies paikallaan. BC Nokian urheilutoimenjohtaja Ville Tuomisen mukaan ”Eden” kiinnittäminen tarkoittaa, että Nokialla on muutamaksi vuodeksi kiinnitettynä aloitusviisikkotason suomalainen, mikä helpottaa huomattavasti joukkueen rakentamista.

- Edellä on alla hieno kausi, jonka aikana hän osoitti olevansa taidoiltaan maajoukkuetason mies. Eden monipuolisuus mahdollistaa meille paljon eri taktisia variaatioita ja viisikoita, Tuominen aloittaa.

- On äärimmäisen tärkeä ja hieno asia saada avainpelaajat sitoutumaan useammaksi vuodeksi. Se antaa mahdollisuuden luoda joukkueelle identiteetin ja ”Nokialaisen” tavan pelata korista.

BC Nokialla on sopimukset ensi kaudesta Skamon lisäksi Henri Hirvikosken, Niko Mattilan, Daniel Dolencin, Ville Haapojan ja Waltteri Mäkelän kanssa.