Loimaan Bisonsille voitto selvin lukemin

Julkaistu 10.12.2015

 

Ei onnistunut BC Nokia kolmannellakaan kerralla voittamaan Loimaan Bisonsin joukkuetta Korisliigan keskiviikkoiltaisessa kamppailussa. Tällä kertaa numerot taululla ottelun päätyttyä olivat aikaisempia kertoja selvemmät eli 69 - 84 Bisonsin hyväksi.


Ottelun aikana BC Nokia nousi pari kertaa ylös kanveesista, mutta kolmannen neljänneksen loppu ratkaisi lopulta pelin loimaalaisten hyväksi. Ottelun alku oli tasaista kori korista pelaamista lähes sadan prosentin hyökkäystehoilla molemmilta joukkueilta. BC Nokian pari virhettä ensimmäisen jakson lopussa kostautuivat ja Bison pääsi ensimmäiselle tauolle viiden pinnan johdossa.

Toisella jaksolla Bisons kävisi kolmentoista pisteen johdossa mutta lopulta jakso päättyi tasan 15-15 ja näin vierasjoukkueen taukojohto oli mainitut viisi pistettä. Puoliajan jälkeen jatkettiin peliä edelleen varsin tasaisissa merkeissä ja kun kolmatta jaksoa oli pelattu kuusi minuuttia, johtivat vieraat vain kolmella pisteellä. Jakson viimeisillä minuuteilla kuitenkin tuntui siltä, että Bisonsilta onnistui aivan kaikki ja BC Nokialta taas ei yhtään mikään. Nokialaiset onnistuivat tekemään tuona aikana vain kolme pistettä Bisonsin kahdeksaatoista vastaan. Kolmen jakson jälkeen loimaalaisten heittoprosentit olivat hurjia: sekä kahden että kolmen pisteen heitot olivat onnistuneet 53:n prosentin tarkkuudella!

Neljäs neljännes hieman laski Bisonsin prosentteja mutta voittajasta ei enää missään vaiheessa ollut epäselvyyttä. Jakso meni 15-12 Nokialle ja näin koko ottelu päättyi lukemiin 69-84.

BC Nokian paras oli uusi tulokas Dragan Labovic, joka teki 21 pistettä ja otti kahdeksan levypalloa. Kunhan yhteispeli muun joukkueen kanssa saadaan harjoiteltua kuntoon, tulee miehestä olemaan paljon iloa joukkueelle jatkossa. David Kravish hieman etsi rooliaan Labovicin varjossa mutta teki silti tehot 14/9. Henri Hirvikosken saldo oli 13/4 ja sormivammasta huolimatta jälleen yritteliäästi pelannut Daniel Bailey onnistui tilastoilla 9/8. Kauhajoella hyvin onnistunut Vincent Simpson sen sijaan jäi tällä kertaa kokonaan ilman pisteitä.

Loimaan Bisonsin ykkönen oli Martin Zeno 25:lla pisteellä. Hyvin varsinkin bonusviivan takaa heittäneet Jacob Burtschi ja Ronnie Clark säestivät Zenoa pistetehtailussa. Ville Mäkäläinen palasi pitkästä aikaa tositoimiin ja upotti kaksi vaparia. Toivottavasti Loimaalaisten lihashuolto on kunnossa, sen verran paljon varmasti pelatut 15 minuuttia tuntuvat Villen jaloissa. Joka tapauksessa hienoa saada mies takaisin kentille.

Lihashuoltoa tarvitaan varmasti myös BC Nokian joukkueen parissa, sillä seuraava ottelu on jo ensi sunnuntaina. Silloin palloiluhallille saapuu toinen sarjan kärkijoukkueista eli Kouvolan Kouvot. Ottelu alkaa sunnuntaina kello 17:00.