Lapuan Kobrat sunnuntaina Nokialle

Julkaistu 30.10.2015

Korisliigan toinen pohjalaisjoukkue, Lapuan Kobrat, saapuu sunnuntaina Nokialle taistelemaan pisteistä kotijoukkue BC Nokian kanssa. Ottelu pelataan Nokian palloiluhallilla sunnuntaina 1.11.2015 kello 17:00 alkaen. Ennakkolippuja peliin saa totuttuun tapaan BC Nokian toimistolta ja Tiketistä (www.tiketti.fi)

Kolmen voitetun kotiottelun jälkeen BC Nokia on pelannut kaksi peliä vieraissa ja hävinnyt molemmat. Joensuun Katajaa vastaan nokialaiset taistelivat tasapäin viimeisen jakson puoliväliin asti mutta menettivät sen jälkeen otteensa ottelun voitosta. Kouvolassa Kouvot hallitsivat peliä alusta alkaen ja tuloksena oli murskaava 106-77 voitto.Joensuussa Kataja sai kokoon vielä pisteen enemmän. Kaksi ottelua, joissa vastustaja on onnistunut tekemään yli sata pistettä antaa varmaan jonkinlaisen aavistuksen siitä, missä kohtaa joukkueella on eniten parannettavaa tulevissa kohtaamisissa. Varmaa on, että sekä Kataja että varsinkin Kouvot ovat liigan parhaita joukkueita. Kolmessa ensimmäisessä kotiottelussaan BC Nokia kuitenkin on osoittanut, että joukkue pystyy myös puolustamaan eikä ero sarjan kärkijoukkueisiinkaan pitäisi olla noin suuri. Puolustuksessa kotiyleisön tuella ja kannustuksella on myös iso vaikutus joukkueen suoritukseen. Tunnelmaa ja kannustusta on palloiluhallilla riittänyt tällä kaudella ja sitä kaivataan myös sunnuntaina!

Lapualaisten peli on jo vuosia nojannut hyviin ulkomaalaispelaajiin eikä tämä kausi tee mitään poikkeusta tuohon asiaan. Ennen kauden alkua liigaseurat päättivät nostaa joukkueiden ulkomaalaiskiintiön neljään ja samalla tehtiin päätös, että vakituisen asumisluvan Suomessa omaavat pelaajat eivät tuota kiintiöpaikkaa vie. Niinpä on mahdollista, että Kobrat marssittavat kentälle jossain vaiheessa viisikon, jossa kaikilla pelaajilla on takataskussaan USA:n passi. Takamies Lamont Jones on ollut toistaiseksi tehokkain Kobrien jenkeistä 19.3 pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla. Paljon eivät jää jälkeen sentteri Damen Bell-Holter ja laiturin paikkaa pelaava Darien Brothers. Toinen sentteri Dom Morris ei yllä tilastoissa ihan yhtä korkealle. Jo vuodesta 2008 asti lähinnä divaria Suomessa pelannut Aubrey Conerly täydentää viisikon. Suomalaispelaajista noin 20:n minuutin peliajalle ovat yltäneet Tuomas Viertola ja Pyry Rainamaa.

Kuudesta pelaamastaan ottelusta Kobrat ovat voittaneet kaksi. Voitot ovat tulleet KTP:stä ja Kauhajoen Karhusta. Salon Vilppaalle Kobrat hävisivät niukasti kahdella pisteellä. Kouvolan Kouvat oli sen sijaan myös Kobrille liian kova vastustaja. BC Nokiahan on ottanut omat voittonsa Salosta, Karhusta ja KTP:stä. Odotettavissa on siis tiukka peli, jossa kotijoukkue on ehkä niukka suosikki.

Ottelun avainkysymykset:
1. Montako amerikkalaissyntyistä pelaajaa nähdään enimmillään yhtä aikaa kentällä?
2. Pystyykö BC Nokia kokoamaan rivinsä kahden hävityn ottelun jälkeen uudelleen?
3. Syttyykö vaativa nokialaisyleisö kotijoukkueen esityksestä niin, että pelin jälkeen voidaan sanoa sen olleen se kuuluisa "kuudes pelaaja"?

PS. Viikon päästä sunnuntaina pelataan kauan odotettu paikallisottelu BC Nokia - Tampereen Pyrintö. Kannattaa ostaa liput jo nyt ennakkoon, sillä silloin palloiluhallilla tulee olemaan todella ahdasta.