KTP selätti Näädät Karhuvuoressa

Julkaistu 13.01.2017

KTP heitti erinomaisesti ensimmäisellä neljänneksellä kuusi kolmosta ja repäisi ansaitusti eroksi 29-15, kun nokialaiset puristivat palloa ja menettivät palloa viljalti. Toisen neljänneksen alku kuului jälleen kotijoukkueelle, joka juoksi taululle ensimmäisen kahden minuutin aikana liki 20 pistettä hipovan johdon. Näädät paransi huomattavasti toisen neljänneksen loppua lähestyessä Daniel Dolencin johdolla, mutta KTP jatkoi 46-33-taukojohtoon.

KTP kykeni pitämään kaksinumeroisen johtonsa kolmannen neljänneksen, mutta päätösneljänneksellä Nokia nousi vielä ihmeen kaupalla voittotaisteluun. Isaiah Wilkerson, Dolenc ja Eldar Skamo kantoivat kortensa kekoon, kun Näädät nousi runsaassa kolmessa minuutissa kolmen pisteen päähän 67-64.

Neljä minuuttia ennen loppusummeria Näätä-kapteeni Henri Hirvikoski heitti pitkällä kakkosellaan vierasjoukkueen tasoihin 70-70. Monyea Pratt oli kuitenkin toista mieltä ja naulasi step back -kolmosen kulmasta ja Daniel Bailey juoksi nokialaismenetyksen jälkeen donkin toiseen päähän tilanteeseen 75-70. Nokia haki vauhtia aikalisältä Wilkersonin ajolla, mutta KTP:n suoritusvarmuus viimeisillä minuuteilla piti pisteet Karhuvuoressa.

Näätien parhaaksi pelaajaksi palkittiin Sefton Barrett, joka tehtaili tuplatuplan 20 pistettä ja 10 levypalloa. Kaksinumeroisille pistelukemille ylsivät myös Wilkerson (14/8/4 syöttöä), Dolenc (10/4) ja Skamo (10/7).

KTP:n etevimmät olivat Pratt (20/10/6), Sherman Gay (16/12), Bailey (11/2), William Walker (11/9) ja viisi kolmosta tärkeisiin paikkoihin upottanut Villematti Kopio (18/1).