KTP-Basket Näätien vieraaksi tänään keskiviikkona

Julkaistu 23.11.2016

KTP-Basketin uusi valmentaja Ray Ailus on tehnyt hyvää työtä Kotkassa rajallisilla resursseilla. Moni uumoili KTP:tä sarjan heittopussiksi, mutta joukkueesta on kasvanut kilpailullinen joukkue, joka taistelee tosissaan pudotuspelipaikasta.

Tällä hetkellä kotkalaisten kärsivät vastoinkäymisistä, kun joukkueesta Nokiaa vastaan ovat sekä Markus Molenius että William Walker. Kotkasta kaikui myös tuoreita vahvistusuutisia, kun Ian Youngin tilalle hankittiin kolme kautta Näädät-paidassa pelannut, nokialaisyleisön suosikki, Daniel Bailey. Ailuksen mukaan Bailey pelaa Nokiaa vastaan, jos vain ehtii ajoissa paikalle.

Tuloksellisesti KTP on kolmen ottelun tappioputkessa. Viimeisimmän voiton kotkalaiset nappasivat -lokakuun lopussa kotikentällään Tampereen Pyrinnöstä. Sen jälkeen KTP on hävinnyt parin pisteen pelit Kobrille ja Salon Vilppaalle sekä kymmenellä pisteellä Kataja Basketille.

Siipirikkoisen KTP:n tehopelaajat tällä kaudella ovat olleet triplatuplakone Monyea Pratt (11,7 pistettä/9,7 levypalloa/7,2 syöttöä) ja Sherman Gay (22,8/6,2). Suomalaisista vastuuta kantavat mm. viime kaudella Nokialla pelannut Joni Herrala (5,4/2,1/3,8) ja Villematti Kopio (5,4/1,1). Todennäköisesti minuuteille Palloiluhallilla pääsevät myös '98-syntyneet Vili Nyman (2,6/1,5) ja Severi Kaukiainen (2,2/0,8).

Edellisen kerran joukkueet kohtasivat toisensa lokakuun alkupuolella, kun KTP voitti Karhuvuoressa 88-71.

– Kotka on ollut tähän asti meille hankala vastustaja, olemme kärsineet heille tappiot sekä harjoitusottelussa että ensimmäisessä vierasottelussamme. Vaikeuksia on ollut sekä yksittäisten pelaajien kanssa että tiettyjen actioneiden puolustamisessa. Tilannekovuudessakin olemme olleet jäljessä. Kotikentällä tekemisemme laatu on kuitenkin tähän asti ollut merkittävästi vieraspelaamista parempaa ja kotiyleisön tuella lähdemme nytkin voittoa metsästämään.
Vierasjoukkueen mukana saapuu Nokialle myös muutamia entuudestaan hyvin tuttuja pelaajia, mikä osaltaan tuo otteluun oman mielenkiintoisen lisänsä, BC Nokian päävalmentaja Ilpo Rantanen kommentoi.