Kouvot takaisin johtoon välieräsarjassa

Julkaistu 18.04.2016

Ensimmäisestä neljänneksestä lähtien oli selviö, että peli ei tule loppumaan samanlaisiin murskalukemiin, kun nokialaisten edellinen vierailu Kouvolan Lumon Areenalla. Nokia onnistui kohtuullisesti ensimmäisellä neljänneksellä hyökkäyspelissään, mutta Kouvot keräsi lievän johtoaseman liki 3000 katsojan edessä.

Koko pelissä 26 pistettä upottanut D.J. Richardsonin heittokäsi alkoi laulamaan toisella neljänneksellä ja Kouvot venyttivät eroa vieraisiin. Kouvot pääsivät 9 pisteen johtoon Richardsonin donkilla neljänneksen puolessa välissä, mutta Nokian kokenut suomalaiskaksikko Henri Hirvikoski ja Joni Harjula vastasivat. Duon kolmoset pitivät vaikeana hetkenä BC Nokian elossa, kunnes loputkin näätälaumasta heräsivät: puoliajan viimeiset kaksi minuuttia kirjattiin vieraille 7-0 ja pitkälle tauolle päästiin tiukassa tilanteessa 44-43.

Kolmosten oheen Nokia löysi uusia aseita Kouvojen pysäyttämiseen pukukoppitauon jälkeen. David Kravish piristyi huomattavasti ja upotti tuttuja lyhyen matkan hyppyheittojaan ja Joni Harjula jatkoi hyviä otteitaan. Harmittavasti Harjula loukkaantui nopeasti ja pystyi palaamaan kentälle vain hetkeksi viimeisellä neljänneksellä. Tästä huolimatta Nokia meni 49-51-johtoon ensimmäisen neljän minuutin aikana, mutta Kouvojen hyökkäyslevypallot ja nokialaisten menetykset kostautuivat ja kontrolli siirtyi takaisin kotijoukkueelle. BC Nokian hyvä viimeisten minuuttien kirin myötä päätösneljännekselle asteltiin Kouvojen johtaessa peliä 64-60.

Päätösneljänneksellä Nokia pysyi iholla vajaat kuusi minuuttia. David Gonzalvezin kolmonen vei Kouvot kahdeksan pisteen johtoon 84-76 ja lopullisen sinetin pelille löi Kyle Shilohin itsevarmuutta huokuneet yksilösuoritukset. Asiaan ei auttanut myöskään se, että BC Nokian päävalmentaja Oliver Vidinille tuomittiin viimeisellä kympillä kaksi teknistä virhettä, Dragan Labovicille tekninen virhe floppaamisesta ja Eldar Skamolle yksi epäurheilijamainen virhe.

Ottelusarjan neljäs ottelu pelataan torstaina 21.4. Nokian Palloiluhallilla kello 18:30.

Taistele-naata