Kouvot marssitti BC Nokian pronssiotteluun

Julkaistu 27.04.2016

Vieraat olivat ensiminuuteista lähtien hyvällä jalalla pelissä mukana. BC Nokian hyökkäyspelaaminen oli tahmeaa Kouvojen puolustaessa herhiläisinä koko kentällä. Vaikka Nokia osui ensimmäisellä puoliajalla heittonsa mallikkaalla prosentilla, murheenkryyniksi nousi 13 menetystä ja vuotava puolustus. Thomas Gipson III pääsi viimeistelemään turhan usein pick and rollista ja David Gonzalvez näytti taitojensa ääripäät. Puoliajalla BC Nokia haki takaa-ajoa 15 pisteen erolla 35-50, vaikka parhaimmillaan Kouvojen johto ylitti 2 pisteen rajan.

Puoliajan jälkeen BC Nokia yksinkertaisti huomattavasti hyökkäystään, minkä myötä Daniel Bailey, Joni Harjula ja Eldar Skamo taidot ja taistelutahto kukkivat. Kouvojen joukkuevirheiden täyttyessä BC Nokia pääsi vapaaheittoviivalle neljänneksen lopussa päästen parhaimmillaan kymmenen pisteen päähän 53-63 Dragan Labovicin vapareilla. Momentum siirtyi kuitenkin viimeisen kahden minuutin aikana takaisin kouvolalaisille, jotka pussittivat eron takaisin 15 pisteeseen.

Viimeisen neljänneksen ensimmäiset kolme minuuttia jatkuivat vierasjoukkueen tahtien mukaan. David Gonzalvez upotti tylyn kolmosen suoraan kuljetuksesta ja ero venyi 20 pisteeseen 59-79. Tämän jälkeen nokialaisilta loppuivat paukut ja Kouvot pääsivät pompottelemaan tiensä finaaleihin.

Pelit eivät kuitenkaan ole tässä. BC Nokialla on mahdollisuus voittaa seurahistoriansa ensimmäinen miesten SM-mitali tiistaina 3.5. joko Tampereella tai Helsingissä pelattavassa pronssiottelussa. BC Nokia haluaa kiittää kotiyleisöään hienosta kaudesta ja toivoo, että mahdollisimman moni faneista pääsee paikalle kannustamaan Näädät pronssille vieraissa.

- Onnittelut Jyrille ja kouvolalaisille finaalipaikasta. Sarja oli hieno. Tunnelma jokaisessa pelissä oli uskomaton. Meiltä loppui tänään bensa. Jäimme kyydistä heti alussa ja emme pystyneet enää palautumaan siitä. Kouvot rankaisivat meitä jokaisesta huonosta suorituksestamme. Kärsimme hätää Kouvojen todella aggressiivisen puolustuksen alla, emmekä löytäneet aseita sen läpi pääsemiseen. Nyt meidän pitää löytää energiat ja halu pronssipeliin. Pronssipelin voitto on iso asia nousijajoukkueelle ja koko seuralle. Sitä lähdemme tavoittelemaan. Ei ole väliä tuleeko vastaan Pyrintö taikka Seagulls. Haluamme päättää kautemme voittoon, BC Nokian päävalmentaja Oliver Vidin kommentoi.Taistele-naata