Kouvot - BC Nokia 106- 77

Julkaistu 28.10.2015

Ennakkotunnelmat:

Korisliigan kärkijoukkue saa kotihallissaan vastaan sarjan nousijajoukkueen. BC Nokialle ottelu on tason mittausta siihen nähden, missä mallissa joukkueen peli on sarjan huippujoukkueisiin nähden.

1. puoliaika 54 - 41

Ottelun ensimmäisen puoliajan hahmo on ehdottomasti Kouvojen Alexander Madsen. Kolmoset sisään tarkkuudella 5/7 ja yhteensä 20 pistettä, kaksi levypalloa ja kaksi koriin johtanutta syöttöä on Madsenin saldo. Silloin kun ei kaukoheittopaikkaa avaudu Kouvojen David Gonzalvez ajaa korille ja pistää pallon pussiin. Gonzalvezille yhteensä tilastot 12/5 ensimmäisellä jaksolla.

BC Nokian paras ensimmäisellä puoliajalla on David Kravish tehden 18 pistettä. Tosin puolustuspäässä ei Kravishinkaan peli toimi parhaalla mahdollisella tavalla. Toinen onnistuja nokialaisilta on Eldar Skamo.

2. Puoliaika

Toinen puoliaika alkaa varsin huonosti BC Nokian osalta. Isaiah Wilkerson ottaa neljännen virheensä jo erän toisella minuutilla. Puolustus vuotaa edelleen ja Kouvot kasvattaa eron 18:aan pisteeseen, kun BC Nokia ottaa aikalisän. Kouvojen rynnistys hiljenee hetkeksi mutta kun BC Nokiakaan ei saa palloa kuppiin niin ero alkaa taas kasvaa. Oliver Vidin ottaa toisen aikalisän numeroissa 73-48. Daniel Dolenc tekee BC Nokian pisteistä seitsemän peräkkäin näyttäen entisessä kotihallissaan osaamistaan. Kolmannen jakson lopussa Kouvojen johto on jo 84-59. Kouvojen hyökkäyspeli on hurjassa iskussa tällä hetkellä. Sata pistettä menee rikki tässä ottelussa, kun vielä neljä minuuttia ottelua on jäljellä. Ottelun lopussa Kouvot pistää kentälle viisikon, jonka keski-ikä jää alle 20:n vuoden. Lopputulos tänään on 106-77.

Jälkipyykki:

Kouvot oli selityksittä parempi joukkue kentän molemmissa päissä. Gonzalvez (28), Madsen (22) ja Richardson (20) tekivät yhteensä 70 pistettä. Kun vielä Ville Kaunisto teki tupla-tuplan eli 11 pistettä ja 12 levypalloa niin aika vaikea on noin terävää kärkeä vastaan pärjätä. BC Nokiasta David Kravish teki hyvää jälkeä hyökkäyskorilla mutta +/- tilaston -27 kertoo epäonnistumisesta toisessa päässä kenttää. Eldar Skamo pelasi kohtuullisen hyvän ottelun lukemilla 12 pistettä, viisi levypalloa ja kaksi syöttöä. Kolmas onnistuja Nokialta oli Daniel Dolenc, joka teki luvut 12/2 alle 15:n minuutin peliajalla. Näyttää siltä, että BC Nokian ero sarjan terävimpään kärkeen on vielä varsin selvä. Positiivista tässä on se, että näyttää myös siltä, että Kouvot on varsin yksin ja kaukana sarjan muista joukkueista siellä kärjessä.

Mitä seuraavaksi?

Seuraava peli BC Nokialla on jo ensi sunnuntaina Lapuan Kobria vastaan. Joukkue palaa silloin jälleen kotihalliinsa. Ottelu nokian palloiluhallilla alkaa 1.11.2015 kello 17:00. Tervetuloa kaikki kannustamaan kotijoukkue takaisin voittojen tielle.