Kotitaika jatkuu, BC Nokia tasoitti välieräsarjan

Julkaistu 15.04.2016

 Nokia osoitti taistelutahtonsa ja omistautumisensa levypallopelaamiseen, kun ensimmäiset kuusi pistettä syntyivät Daniel Baileyn leijaillessa hyökkäyslevypalloihin ja nostaessa pallon kuppiin. Lopulta kapteeni Henri Hirvikoski huudatti täyteen ahdattua Palloiluhallia kahdella peräkkäisellä kolmosellaan ja Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen oli pakotettu aikalisään tilanteessa 18-8.

Aikalisän jälkeen Kouvot löysivät vasaran ja naulan Nokian puolustuspelaamisen hakkaamiseen: taitava takamies David Gonzalvez pääsi kurittamaan isäntiä ajoillaan dynaamisesta palloskriinistä, mutta ensimmäisen neljännes päättyi Nokian 22-20-johtoon.

Toisella neljänneksellä ottelun ohjakset siirtyivät entistä enemmän Kouvojen heittokäteen. Vieraiden vaarallinen takamieskolmikko Gonzalvez, Kyle Shiloh ja D.J. Richardson pääsivät ajamaan mielensä mukaan nokialaispuolustuksen keskelle. Pari huonoa peliä putkeen pelannut David Kravish löysi kuitenkin kadonneen identiteettinsä hakien hyökkäyslevypalloja ja upottaen keskimatkan hyppyheittoja. Kravishin taistelusta huolimatta Kouvot pääsivät puoliajalle 35-43-etuasemassa.

BC Nokia faneineen osoitti kolmannella neljänneksellä, että mikään joukkue ei astele bussiin Nokian Palloiluhallin alaovista bussiin ilman mustelmia tai tinnitusta. Kouvot pelasivat ajoittain loistokasta koripalloa, mutta jostain isännät löysivät jokainen kerta energiaa takaa-ajoon. Päävalmentaja Lehtonen oli pakotettu kahteen aikalisään kolmannella neljänneksellä pelkästään Nokian momentumin pysäyttämiseksi. Nokiaa kantoivat Baileyn ja Kravishin lisäksi herra Dragan Labovic, joka toimi syöttäjän roolissa kaaren takana, kuten myös älykkäästi pelannut Eldar Skamo.

Päätösneljännekselle edettiin Kouvojen 61-65-johdossa. Vieraiden hyvän alun jälkeen Nokia kuroi eroa kori korista, kunnes reilut neljä minuuttia ennen loppua Vuk Malidzanin vei vapaaheitoillaan Nokian 72-71-johtoon. Richardson ampui tylyn kolmosen välittömästi toisessa päädyssä, mutta Nokialta löysi vertaisen tulivoiman: ensin kaikkensa antanut Skamo naulasi kolmosen, minkä jälkeen Bailey nakkasi kaksi putkeen kaaren takaa tilanteeksi 81-76, kun peliaikaa oli jäljellä enää kaksi minuuttia.

Kouvot kavensivat kolmosella, mutta viimeisellä minuutilla Bailey pääsi vapaaheittoviivalle pussittaen molemmat tilanteeseen 83-79. Vapaaheittojen jälkeen Kouvojen Richardson toi pallon ylös ja pääsi heittämään vapaan kolmosen puolustajan mennessä palloskriinin alitse. Ero yksi piste ja Nokian aikalisä. Harmillisesti Labovic ja Skamo sössivät pallon kouvolalaisille, mutta Gonzalvezin lay-up nopeasta pyöri rautojen kautta ohitse.

Puolustuslevypallon otti jälleen Bailey, jota rikottiin välittömästi. Ensimmäinen ohi, toinen sisään tilanteeseen 84-82. Kouvot pelasivat pallon jälleen Richardsonille, joka ajoi vasemmalta, mutta viimeinen silaus puuttui ja pallo päätyi lopulta Hirvikosken kynsiin. Kapteeni Hirvikoski oli oma luotettava itsensä ja upotti kahdella vapaaheitollaan eron Kouvojen ulottumattomiin.


Taistele-naata