Korisliiga-konkari Sefton Barrett liittyy BC Nokian rivistöön

Julkaistu 21.12.2016

196-senttinen kanadalaislaituri Barrett on Korisliiga-yleisölle varmasti tuttu pelaaja, jolta löytyy vyöltään jo peräti 126 ottelua Suomen pääsarjassa. ”Air Canada” lempinimellä kulkeva Barrett on edustanut KTP-Basketia Korisliigassa jo neljä kautta, joista edelliskerran viime kaudella 2015/2016. Tuolloin Central Michiganin yliopiston kasvatti tehtaili KTP:lle keskimäärin 16,4 pistettä, 6,7 levypalloa, 1,4 syöttöä ja 1,0 torjuntaa ottelua kohden.

– Halusimme varman päälle sellaisen pelaaja, josta tiedämme mitä saamme ja hän myös tietää mihin tulee. Sefton tuo joukkueeseen kokoa, levypallovoimaa ja korintekouhkaa, BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen kommentoi.

– Koska meille liittyy Aleksi Akpaso joukkueeseen tammikuun puolesta välistä lähtien, niin meidän ei kannattanut ottaa saman paikan pelaajaa. Tällä tavalla saamme myös perattua Niko Mattilalle isomman ruudun.

BC Nokialle Barrett siirtyy Islannin pääsarjasta, jossa hän on edustanut Snaefellia 11 ottelun verran 21,0 pisteen, 11,3 levypallon, 3,1 syötön ja 1,4 torjunnan keskiarvoilla. Urallaan Barrett on pelannut myös Puolassa, Saksassa, Ranskassa ja kotimaassaan Kanadassa.

BC Nokia ja Barrett pelaavat kotiyleisönsä edessä Nokian Palloiluhallissa seuraavan kerran 28.12., kun Näätien vieraaksi saapuu Kobrat Lapualta.