Korihait selvästi parempi

Julkaistu 17.11.2014

 Uudenkaupungin Korihait oli selvästi parempi miesten 1. divisioonan kärkikamppailussa Nokialla. BC Nokian tappio kirjatiin luvuin 60-78. Nokialaiset joutuivat lähtemään otteluun vajaamiehisenä, kun Shawn Hopkins loukkaantui edellisessä JKS-ottelussa ja Henri Hirvikoski oli ottelupäivänä kuumeessa.

Ottelun alku näyttikin varsin synkältä BC Nokian osalta Korihaiden siirtyessä nopeasti 3-13 johtoon. Tässä tilanteessa Petar Sparovic otettiin vaihtoon ja Joni Harjula sai kantaa päävastuun pelin johtamisesta. Eldar Skamon ja Nikola Jefticin pisteillä Nokia hivuttautui taukoon mennessä pisteen päähän vieraista. Ensimmäinen kymppi päättyi numeroihin 14-15.

Toinen jakso osoittautui BC Nokialle ensimmäistä synkemmäksi. korihaiden Mikko Jalonen ja Marcus Van hallitsivat kenttää ja kun vielä Adrien Colemankin onnistui ratkaisuissaan oli jälki tylyä. Jakso meni 9-21 Korihaille ja alkoi näyttää siltä, että BC Nokian eväät on syöty.

Tauon jälkeen kolmas neljännes oli pitkälti kori korista pelaamista. BC Nokia kyllä taisteli sen minkä pystyi ja ero kutistui pienimmillään kahdeksaan pisteeseen. BC Nokia joutui tekemään valtavasti töitä jokaisen hyökkäyspään onnistumisen eteen. Ja vastaavasti Korihait kuittasi jokaisen onnistumisen välittömästi seuraavassa hyökkäyksessä. Koko ottelussa Korihait ottivat peräti 21 hyökkäyslevypalloa, joka takasi joukkueelle paljon enemmän korintekomahdollisuuksia kotijoukkueeseen verrattuna. Varsinkin Marcus Van oli BC Nokialle täysin ylivoimainen pideltävä. Van kirjautti itsellen 24 pistettä ja peräti 25 levypalloa. Yhteenlaskettuna levypallot menivät Korihaille 58-36. Vaikeaa on voittaa koripallo-ottelua tuollaisen jälkeen.

Neljännen jakso aluksi Adrian Coleman ja Jalmari Salaterrä veivät Korihait yli 20 pisteen johtoon. Viimeistään tässä vaiheessa BC Nokian selkäranka katkesi, eikä ottelun lopusta muodostunut taistelua voitosta. Tilastojen valossa BC Nokian tehomiehet olivat Nikola Jeftic (22/9) sekä Eldar Skamo (20/4). Ville Tuominen pelasi hyvän ottelun ja teki vajaassa 20 minuutissa 9 pistettä. Vastaavasti Petar Sparovic:lle kirjattiin samassa ajassa nolla pistettä ja tehot -23. Michael Myllyniemi esitti hyvää puolustuspeliä, vaikka jäikin pisteittä.

Vaikka kevään pudotuspeleihin on vielä paljon aikaa, on divarin kiistaton ykkäspaikka tällä hetkellä Uudenkaupungin Korihailla. Kuinka tuota asemaa pystyisi kevääseen mennessä horjuttamaan? Toivottavasti Nokialta löytyy ratkaisu tuohon ongelmaan ennen kuin sarja päättyy.