Kolmas välieräottelu tänään tiistaina Nokialla

Julkaistu 07.04.2015

 BC Nokian ja Oulun NMKY:n välisen välieräsarjan kolmas ja ehkä jo ratkaiseva ottelu pelataan tänään tiistaina 7.4.2015 Nokian palloiluhallilla kello 18:30 alkaen. BC Nokia johtaa ottelusarjaa tällä hetkellä voitoin 2-0 otettuaan arvokkaan vierasvoiton Oulusta pääsiäislauantaina numeroin 73-91. Finaalipaikkaan tarvitaan kolme voittoa. Myös UU-korihait johtaa omaa välieräsarjaansa JKS:aa vastaan kahdella voitolla.

Vaikka BC Nokia on voittanut Oulun tällä kaudella jo kuudesti ei Ynni varmastikaan ole vielä luovuttanut taistelua. Joukkueen taisteluilmeestä pitävät huolta sellaiset pelaajat kuin Jussi Eskola ja Kristofer Clement, joiden otteet kentällä ovat aina värikästä nähtävää. Mark Hill on pelaaja, joka pystyy ratkomaan pelejä yksinään, kunhan vain heitto uppoaa. Kahdessa tähän asti pelatussa välieräottelussa Hill kaikkiaan 44 pelitilanneheittoa, joista peräti 31 kolmosen yritystä. Hillin lisäksi myös joukkueen pitkä laituri, Melvin Baker, on ollut vaikea pideltävä BC Nokian puolustuksella. Mielenkiintoinen seurattava on myös pari kautta sitten Nokiallakin pelannut Juho Kauro.

BC Nokian vahvuus tässä otteluparissa on ehdottomasti laajempi materiaali. Vaikka päävalmentaja Vidin onkin selvästi tiivistänyt joukkueen rotaatiota sitten runkosarjan, löytyy penkiltä silti leveyttä. Antti Nikilän tulo joukkueen puolustuksen lukoksi oli viimeinen palanen monipuoliseen joukkueeseen. Oulua vastaan Ville Tuominen on tehnyt loistavaa töytä puolustaessaan Mark Hilliä. Korintekovoimaa BC Nokialta löytyy muita joukkueita laajemmalta rintamalta; Nikola Jeftic, Jay Threatt, Eldar Skamo, Shawn Hopkins, Henri Hirvikoski, Joni Harjula,... Ihan kuka tahansa heistä voi olla joukkueen paras pistemies. Daniel Baileyn vastuu pistemiehenä on tällä kaudella pienentynyt mutta jokaisen pikkujunnun ja miksei vähän isommankin kannattaa seurata tarkaan sitä, kuinka Daniel menee levypallotilanteisiin.

Mielenkiintoinen ja jännittävä peli on siis illalla tulossa. Kannattaa tulla ajoissa paikalle ja nauttia vaikka odotellessa buffetin antimista! 

PS. Muistakaa myös tämä tarjous: "BC Nokia taistelee noususta ja kutsuu kaikki Ilveksen kausikorttilaiset 3. välieräänsä. Viime kauden kausikorttia näyttämällä sisäänpääsy vitosella!"