Kokenut Lawrence Gilbert Näätien laituriksi

Julkaistu 04.07.2017

BC Nokia on tehnyt pelaajasopimuksen 30-vuotiaan yhdysvaltalaisen Lawrence Gilbertin kanssa. Kaksimetrinen monipuolinen laituri siirtyy Näätiin Unkarista. Kokenut Gilbert on pelannut urallaan Unkarin lisäksi Dominikaanisessa tasavallassa, Kolumbiassa, Saudi-Arabiassa, Romaniassa ja Qatarissa.

Yliopistouransa ensimmäisen vuoden Gilbert vietti Miamin yliopistossa, josta hän siirtyi Louisiana-Monroen yliopistoon, jossa hän pelasi kolme kautta redshirt-vuoden jälkeen. Seniorikaudellaan Gilbert tilastoi yliopistolleen keskimäärin 11,7 pistettä, 5,4 levypalloa ja 1,6 syöttöä ottelua kohden.

Ammattilaisuransa Gilbert aloitti Etelä-Amerikassa Dominikaanisessa tasavallassa siirtyen lopulta Kolumbian kautta Saudi-Arabiaan ja takaisin Kolumbiaan. Tilastollisesti parhaimmalla kaudellaan Dominikaanisessa tasavallassa Gilbert tehtaili kaudella 2012/2013 Bancolalle keskimäärin 23,1 pistettä, 7,8 levypalloa ja 2,7 syöttöä.

Kaudeksi 2015/2016 Gilbert teki debyyttinsä Euroopassa CSU Atlassib Sibiun riveissä Romanian pääsarjassa, jossa hän teki keskimäärin 11,5 pistettä, kahmi 4,4 levypalloa ja jakoi 1,4 syöttöä ottelua kohden. Edelliskauden Gilbert aloitti Qatarissa, mutta vaihtoi joukkuetta marraskuussa Unkariin Atomeromu SE Paksiin. Unkarissa hän kirjautti 13,1 pistettä, 6,3 levypalloa ja 1,7 syöttöä ottelua kohden.

– Lawrence on kaksimetrinen yleispelaaja, joka pystyy pelaamaan useampaa pelipaikkaa ja tekee paljon pieniä joukkuetta auttavia asioita hyvin. Hän pystyy tekemään koreja sekä kasvot että selkä korille päin. Uskon ja toivon, että hän tulee olemaan match up -ongelma monille joukkueille Korisliigassa, BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen kommentoi.

– Siitä on jo viisi vuotta, kun ensimmäisen kerran herraa katsoin ja olen siitä asti seurannut hänen uraansa. Kaksi kautta sitten hän siirtyi viimein Eurooppaan ja häntä on peluutettu ns. strech-nelosena, vaikka mielestäni hänellä on potentiaalia paljon enempään. Etelä-Amerikassa hän oli selkeä go-to pelaaja joukkueissaan ja loi paljon tekopaikkoja myös muille.

– Lawrence on lisäksi iloinen, sosiaalinen ja avoin tyyppi, jota kehutaan joka paikassa. Nämä asiat merkitsevät kokonaiskuvassa.

– Olen innoissani ja kiitollinen, että voin olla osa BC Nokian joukkuetta ensi kaudella. Olen tehnyt taustatyöni joukkueen suhteen ja pidän näkemästäni intohimosta koripalloa kohtaan. Korisliigassa on hyviä joukkueita, ja jos pysymme terveenä, niin meidät voi laskea siihen listaan mukaan, Gilbert kommentoi tuoretta sopimustaan.

BC Nokialla on sopimukset kaudesta 2017/2018 Gilbertin lisäksi Leyton Hammondsin, Vincent Councilin, Aapeli Alasen, Nicolai Andersenin, Daniel Dolencin, Niko Mattilan, Eldar Skamon, Henri Hirvikosken, Ville Haapojan ja Waltteri Mäkelän kanssa. Lisäksi harjoitusrinkiin on nostettu A-poikaikäinen Antti Ahonen.