Keskiviikon kotipelit jatkuvat: Korihait Näätien vieraaksi

Julkaistu 07.12.2016

Sarjanousija Korihait on Korisliigan trendille myötäilevästi vahva kotonaan (4 voittoa, 2 tappiota), mutta heikko vieraissa (0 voittoa, 7 tappiota). Korihait metsästääkin ensimmäistä vierasvoittoaan, kun taas Näädät ovat onnistuneet suojelemaan kotikoloaan viisi kertaa seitsemästä.

Vaikka Korihait on pudonnut sarjataulukossa viimeiseksi, on neljäntenä olevan BC Nokian ja uusikaupunkilaisten välillä vain 2 voittoa. Korihaiden vaarallisuudesta kertookin jotain, että pari viikkoa sitten Uusikaupunki oli ensimmäinen, ja toistaiseksi ainoa, joka kykeni voittamaan sarjakärjessä porskuttavan Helsinki Seagullsin.

Korihaiden vaarallisimmat pelaajat ennakkoon ovat taiturimainen Mikko Jalonen (10,7 pistettä/2,8 levypalloa/4,4 syttöä), ahnaasti skoraava Emmanuel Holloway (14,9/3,3/2,4) sekä levypallosoturi Marcus Van (11,7/11,8).

– Vastassa on erittäin tulivoimainen joukkue, jota vastaan on vaikea saada stoppeja, jos joukkue pääsee pyörittämään peliään haluamallaan tavalla. Haasteita riittää sekä yksittäisten matchupien että tiettyjen perustilanteiden puolustamisessa. Lisäksi Marcus Vanin levypallovoima on liigan ehdotonta eliittiä, BC Nokian päävalmentaja Ilpo Rantanen ennakoi.

Pitkällä kaudella Nokialle on tullut myös vastoinkäymisiä loukkaantumisten kanssa. Viimeisimpänä Papa Dia, jonka esiintyminen tänään illalla on epävarmaa.

– Papalla on viime viikon peruina alaraajavamma, jota seurataan päivä kerrallaan, Rantanen kertoo.