Keskiviikkona vastassa Kouvot vieraissa

Julkaistu 28.10.2015

Keskiviikkona jatkuu taas Korisliiga BC Nokian osalta tällä kertaa toisella peräkkäisellä vierasottelulla. Sarjan ainoa puhtaan pelin joukkue, Kouvolan Kouvot, kohdataan Mansikka-ahon hallissa kello 18:30 alkavassa ottelussa. Ei ole epäilystäkään siitä etteikö Kouvot olisi juuri tällä hetkellä Korisliigan kuumin joukkue. Kouvojen otteluennakossa kehuttiin BC Nokian avausviisikkoa. Laitetaan siis paremmaksi ja nostetaan esiin Kouvojen seitsemän miehen rotaatio. Kouvolassa pelaa neljä erittäin hyvää jenkkipelaajaa ja lisäksi jatkoksi voidaan lyödä kolme erinomaista kotimaista pelaajaa. Takamiehen nimikkeellä pelaavat Kyle Shiloh, David Gonzalvez ja D.J. Richardson ovat kaikki yli 190 senttisiä heittäviä takamiehiä. Sentteri Thomas Gipson III on vain sentin yli kaksimetrinen vahva jässikkä. Pisimmän miehen paikka on varattu 207 senttiselle suomikoriksen lupaukselle Alexander Madsenille. Ville Kaunisto palasi Susijengin kokoonpanoon syksyn EM-kisoissa ja on itse oikeutetusti yksi Kouvojen avausviisikon pelaajista. Seitsikon täydentää pelintekijä Tuomas Hirvonen, joka on tällä hetkellä nuoresta iästään huolimatta Kouvojen eniten peliminuutteja saanut pelaaja. Ja vaikka mainitut seitsemän pelaajaa ovat kantaneet suurimman vastuun otteluissa niin kannattaa kuitenkin mainita, että kun viimeisimmässä ottelussa Loimaan Bisonsia vastaan David Gonzalvez joutui jäämään pois kokoonpanosta niin penkiltä otettiin paikkaamaan nuori Arttu Saarijärvi. Kouvothan voitti tuon ottelu 42:llä pisteellä luvuin 113-71!

Viime viikonlopun matkapeli Joensuun Katajaa vastaan ratkesi BC Nokian tappioksi vasta viimeisellä neljänneksellä. Joukkue taisteli hyvin ja osoitti viimeistään tuossa pelissä kuuluvansa tähän sarjaan. Mediassa on hehkutettu BC Nokian hyvin alkanutta kautta mutta toisaalta vedottu helpohkoon ohjelmaan ja kolmeen peräkkäiseen kotiottelun tuomaan etuun. Jo ennen Kataja peliä BC Nokian valmentaja OliverVidin kuitenkin totesi, että hänelle joukkueen menestys ei ole tullut yllätyksenä. Enää se ei voi tulla yllätyksenä kenellekään muullekaan. Toisin sanoen ei ole vaaraa myöskään siitä, että Kouvolan Kouvot tai valmentaja Jyri Lehtonen lähtisivät jotenkin takki auki illan kohtaamiseen. Tulevasta ottelusta Vidin on lausunut: ” Tämä peli tulee näyttämään meille, missä menemme tällä hetkellä. Odotan upeaa koripalloa molemmilta joukkueilta, ja uskon, että yleisö tulee nauttimaan tästä pelistä."

Elisa Viihteen katsojat voivat katsoa ottelun Fanset #2 kanavalta. Netissä peli on nähtävissä osoitteessa www.fanset.com ja ISTV:stä ( http://www.iltasanomat.fi/liveottelut/ ).