Kentwan Smith täydentää näätälauman

Julkaistu 22.08.2016

Louisiana-Lafayette-yliopiston ja junior collegen jälkeen Smith päätti yliopistouransa Stetsonin yliopistossa. Seniorikaudellaan Smith tehtaili Stetson Hattersille keskimäärin 13,8 pistettä, 6,8 levypalloa ja 1,5 torjuntaa ottelua kohden.

Tulokaskautensa ammattilaisena Smith aloitti Romanian pääsarjassa CSS Bega Timisioaran rivistössä. Smith heitti romanialaisseuralle 14,1 pistettä ja haki 6,4 levypalloa ottelua kohden, kunnes Smith siirtyi vuodenvaihteessa Meksikoon maksamattomien palkkojen vuoksi. Tie vei CIBACOPA:ssa pelaavaan Fuerza Guinda de Nogalesiin, jossa Smith kirjautti keskimäärin 9,9 pistettä ja 5,3 levypalloa 12 ottelun ajan.

– Etsimme pitkään konseptiimme sopivaa urheilullista ja energistä nelospaikan pelaajaa, joka juoksee kenttää hyvin ja pystyy tarvittaessa puolustamaan useampaa pelipaikkaa. Aikansa se otti, mutta onneksi saataville tipahti lopulta Kentwan, BC Nokian päävalmentaja Ilpo Rantanen kertoo.

– Tavoitteenamme oli löytää joukkueeseen kaksi nuorempaa ja kaksi vähän kokeneempaa ulkomaalaispelaajaa - kuitenkin kaikki nälkäisiä, kehittyviä ja eteenpäin pyrkiviä pelaajia. Korisliiga on tasokas sarja, mutta emme halua sen olevan heistä kenellekään vielä uran päätepiste.

– Meillä on nyt kasassa hyvä joukkue ja jos kaverit vaan pysyvät ehjinä, ei valmentajalla ole syytä valittaa että joukkueesta puuttuu sitä, tätä tai tuota. Meillä on riittävät pelimerkit menestyä, tekemisemme laatu ratkaisee tästä eteenpäin sen, miten hyvin siinä onnistumme.

BC Nokialla on Smithin lisäksi pelaajasopimukset ensi kaudesta Isaiah Wilkersonin, Ray Sandersin, Kwame Alexanderin, Eldar Skamon, Henri Hirvikosken, Joni Harjulan, Niko Mattilan, Daniel Dolencin, Ville Haapojan ja Waltteri Mäkelän kanssa. Joukkuetta valmentaa Ilpo Rantanen.