Keltainen kevät sai palkinnokseen pronssimitalin

Julkaistu 04.05.2016

Ensimmäisen puoliajan teemasanoina toimivat halu, tahto ja taistelu, joita tuntui löytyvän rutkasti enemmän nokialaisten sydämestä kuin Seagullsin. ”Kisiksellä” pelattu ottelu oli harvoin kaunista katseltavaa, mutta yritystä siitä ei puuttunut. BC Nokia nappasi pienehkön johdon, jonka Seagulls kiri toisella neljänneksellä pisteen päähän, mutta Näädät eivät hellittäneet missään vaiheessa otettaan ja puoliajalle edettiin tilanteessa 33-38.

Kolmannen neljänneksen alku oli Näätien näytös, kun Eldar Skamo dominoi ottelua taidokkailla otteillaan, Joni Harjula ja Dragan Labovic nakuttivat kolmosillaan vieraat 37-51-johtoon neljänneksen puolessa välissä ja keltainen faniyleisö syttyi riehakkaaseen juhlintaan.

Kuten Seagulls on tällä kaudella todistanut, helsinkiläiset eivät anna ikinä periksi. ”Lokkien” puolustus muutti nokialaisten hyökkäyksen puuroksi ja isännät nousivat askel askeleelta pisteissä lähemmäksi. Carl Lindbomin johtama Seagulls-kiri kipusi pisteen päähän 50-51 päätösneljännekselle astellessa, kun Skamo ja Henri Hirvikoski joutuivat huilaamaan penkillä virhevaikeuksien vuoksi.

Päätösneljänneksen aluksi Nokia venytti eron ensin viiteen Labovicin ja Skamon onnistumisilla ja lopulta kymmeneen ”Labon” kolmosella. Seagulls pysyi vaarallisesti iskuetäisyydellä, kunnes Vuk Malidzan heitti kaukaa Nokian 58-67-johtoon reilu minuutti ennen loppua. Peli näytti olevan jo taputeltu, mutta Seagullsilta löytyi vielä viimeinen kiri.

James Sinclair ja Antto Nikkarinen rokottivat välittömästi nokialaisten menetyksistä ja lopulta reilut 30 sekuntia ennen loppusummeria oltiin tilanteessa 66-69 BC Nokian pallonhallinnassa. Nikkarinen riisti. Seagulls siirsi vastuun Lindbomille, joka lähti yhden jalan fade away -kolmoseen, joka meni levyn kautta sisään. Nokian onneksi heitto lähti liian myöhään, summeri ehti jo soida ennen kuin heitto lähti Lindbomin käsistä ja BC Nokia pääsi juhlimaan pronssimitalia.

- Ensimmäiseksi haluan onnitella pelaajiani ja staffiani sekä koko Nokian organisaatiota. Tämä oli rankka ja pitkä kausi. Haluan myös onnitella Seagullsia. Tiesimme, että pelistä tulisi vaikea. Semifinaaleissa häviäminen on aina pettymys, mutta näissä peleissä usein voittaa se joukkue joka haluaa voittoa enemmän. Mielestäni Seagulls pelaa koko sarjan kovinta korista. Mikko (Larkas) on tehnyt hyvää työtä. Meille tämä oli vaikea peli. 15 ja 11 hyökkäyslevypalloa kertoo siitä, että peli oli todellista taistelua, Nokian päävalmentaja Oliver Vidin kommentoi.