Keltainen kevät: esittelyssä BC Nokian välierävastustaja Kouvot

Julkaistu 11.04.2016

Kouvot oli alkukauden komeetta voittamalla ensimmäiset kahdeksan otteluaan putkeen. Kouvolalaisten tahti hiipui lievästi kauden edetessä ja varsinkin Kyle Shilohin loukkaannuttua Kouvot ajautuivat tappioputkeen, josta Mansikka-ahon ylpeys nousi jaloilleen ja korjasi nimiinsä runkosarjan kolmannen sijan.

Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Kouvot pudottivat Salon Vilppaan otteluvoitoin 3-2. Vilpas pisti Kouvot ahtaalle viidenteen peliin, kun salolaiset johtivat ottelua kaksi minuuttia ennen loppusummeria kahdeksalla pisteellä. Kouvojen D.J. Richardson oli eri mieltä ja nostatti joukkueensa 12 peräkkäisellä pisteellään kahden pisteen johtoon.

Vilpas onnistui vielä tasoittamaan pelin, mutta Kouvot pelasivat pallon päätyrajan jälkeisestä kuviosta Ilari Seppälän käsiin, joka nosti Kouvot ilmiömäisen loppukirin päätteeksi 85-83-voittoon ja sitä kautta välieriin.

Atleettinen ja takamiesvetoinen Kouvot

BC Nokian päävalmentaja Oliver Vidinin mukaan Kouvot pelaavat suurimman osan ajasta kolmella takamiehellä, mikä mahdollistaa aggressiivisen puolustuksen ja liikkuvan hyökkäyksen, jossa takamiehet ajavat ahnaasti puolustuksen saumoihin.

- Kouvot pelaavat seitsemän tai kahdeksan pelaajan rotaatiolla, jonka kautta he pystyvät muokkaamaan viisikkoaan tarpeen mukaan. Heidän isoin vahvuutensa on takamiehet: kolme heidän neljästä vahvistuksestaan pelaavat kaaren takana ja Ilari Seppälän mukaantulon jälkeen kaksi myös heidän suomalaisistaan.

- He ovat erittäin atleettinen joukkue, joka mahdollistaa sen, että he pelaavat aggressiivista puolustusta. He puolustavat aggressiivisesti koko kentällä, puolella kentällä ja täydet 40 minuuttia.

- Hyökkäyksessä he pelaavat fiksusti. Heillä on kokeneita pelaajia, jotka malttavat odottaa parhaimman mahdollisen heiton hakemista.

- Kouvoilla on paljon hyviä heittäjiä, joten he kyllä ottavat vapaat heitot ja pistävät ne sisään. Heillä on myös paljon erinomaisia 1-1-pelaajia, jotka pystyvät luomana itsensä lisäksi paikkoja myös muille pelaajille.

Coach Vidinin luonnehdinnat Kouvojen pelaajista

Tuomas Hirvonen (180 cm/19 vuotta): ”Lyhyt, mutta todella nopea pointti. Yksi nopeimmista koko sarjassa. Pelinjohtaja, joka ei välttämättä ole yhtä hyvä heittäjä, kuin muut, mutta hänen vahvuutensa on ajaminen ja siitä paikkojen luominen muille.”

Ilari Seppälä (188/23): ”Bisonsista siirtynyt lahjakas pelaaja, joka näkee kentän erinomaisesti. Hyvä heittäjä, mutta ei yhtä aggressiivinen puolustuksessa kuin Hirvonen.”

Kyle Shiloh (191/30): ”Toinen Kouvojen go-to-guy. Ilman Shilohia Kouvot olivat tappioputkessa, joten se kertoo, että kuinka tärkeä pelaaja hän on joukkueelleen. 1-1-tilanteissa pystyy luomaan paikkoja itselleen ja joukkuekavereilleen.”

David Gonzalvez (193/28): ”Pitkä takamies, joka pystyy pelaamaan pelipaikkoja 1-3. Todella aggressiivinen puolustaja, joka pyrkii riistämään palloa pitkillä käsillään. Kouvoilla on Gonzalvezille muutama ns. ”isolation” -peli. Hyvä heittäjä.”

D.J. Richardson (190/25): ”Joukkueen paras skoraaja. Erittäin hyvä kolmosten heittäjä ja tekee paljon koreja siirtymähyökkäyksistä. Pystyy tekemään vaikeita koreja. Richardson vei Kouvot välieriin.”

Ville Kaunisto (204/34): ”Suomen maajoukkuepelaaja. Kokenut pelaaja sekä laatuheittäjä, joka on erittäin aktiivinen hyökkäyspään levypalloissa.”

Alexander Madsen (207/21): ”Hirvosen tapaan Suomen 20-vuotiaiden maajoukkueen viime kesän pelaaja. Atleettinen nelospaikan pelaaja. Putkiheittäjä kolmoselta, voi hurjistua heittämään viisi kolmosta putkeen. Puolustuksessa hän hakee ahnaasti torjuntoja.”

Thomas Gipson III (201/23): ”Iso kroppa, joka viihtyy korin alla. Pysyy pitkään kolmen sekunnin alueella ja tekee sitä kautta tilaa heidän takamiehilleen pelin luomiseen.”


Taistele-naata