Kauden viimeinen puristus pronssista Kisahallissa

Julkaistu 02.05.2016

Ottelussa riittää mielenkiintoisia yksityiskohtia, joista kaksi nousevat yli muiden: a) molemmat joukkueet mittelevät seurahistoriansa ensimmäisistä SM-mitaleista miesten puolella, ja b) ottelu on samalla kahden vuoden takaisten Divari A:n finaalien uusinta, jolloin Seagulls nousi Korisliigaan peittoamalla Nokian 3-1. Myös kaudella 2013/2014 molempien joukkueiden penkin päässä seisoi puvut päällä samat miehet: Oliver Vidin ja Mikko Larkas.

Vettä on ehtinyt virrata kosolti Nokianvirrassa kahden kauden aikana: BC Nokian kahden kauden takaisesti kokoonpanosta on jäljellä enää kolme pelaajaa, kun uskolliset sotaratsut Joni Harjula, Timo Riihelä ja Daniel Bailey taistelevat pronssimitalista Korisliigassa. Seagullsilta taas jäljellä on enää Jarkko Kyllönen.

Seagulls on ollut BC Nokian tavoin kauden 2015/2016 pudotuspelien komeetta. Kun BC Nokia kaatoi sensaatiomaisesti sarjakärki Kataja Basketin puolivälierissä, niin Seagullsin puolivälierien koetinkivi oli sarjataulukon kakkoseksi itsensä pelannut Kauhajoen Karhu. Puolivälieräsarja eteni viidenteen peliin ja voittaja ratkesi vasta jatkoajan jälkeen.

Samalla tavalla koville joutui Tampereen Pyrintö, jonka Seagulls raastoi seitsemänteen peliin välierissä. Jo pelkästään se, että Seagulls on ollut kotikentällään voittamaton pudotuspeleissä, asettaa pronssimitalikamppailulle omat vaikeutensa. Seagulls on saanut pääkaupungin taakseen duunarimaisella koripallollaan ja Töölön Kisahallista on tullut vaikea paikka pelata vierailijoille.

– Edessä siis BC Nokian hienon kauden päätöspeli. Pronssipeli on aina joukkueille vaikea, kun on juuri menettänyt mahdollisuuden finaaleista. Tällaisen pelin voittaa ehdottomasti joukkue, joka eniten haluaa tuota pronssimitalia. Uskoisin meidän löytävän tuon motivaation jo siitä, että se voisi olla BC Nokian historian ensimmäinen mitali. Se olisi huikea menestystarina, ottaen huomioon olosuhteet, joita olemme käyneet läpi koko kauden, BC Nokian päävalmentaja Oliver Vidin kommentoi tulevaa pronssiottelua.

Suuri kunnioitus Seagullsia kohtaan lähtee myös siitä, että helsinkiläiset ovat kolunneet läpi Korisliigan runkosarjan vain kolmella ulkomaalaisvahvistuksella. Taitavaa James Sinclairia ja romuluista Terrence Watsonia täydensi Jason Conley, joka ikävä kyllä ei kyennyt pelaamaan loukkaantumisen takia Pyrintöä vastaan välierissä.

Seagulls on oppinut olemaan nojaamatta täysin vahvistuksiinsa, minkä myötä Susijengistäkin tuttu takamies Antto Nikkarinen ja tarkkakätinen Carl Lindbom ovat ottaneet suuria harppauksia kohti Korisliigan ehdotonta eliittiä. Seagullsin pelaavan kokoonpanon täydentävät mm. loistava Timo Heinonen, sekä roolipelaajat Antti Niskanen ja Jarkko Kyllönen.

BC Nokia taistelee pronssimitaleista tiistaina 3.5. kello 18:00 Töölön Kisahallissa.


Taistele-naata