Kauden toinen paikallistaisto maanantaina Pyynikillä

Julkaistu 27.12.2015

 

Kauden toinen paikallispeli BC Nokian ja Tampereen Pyrinnön välillä käydään heti lyhyen joulutauon päätteeksi maanantaina 28.12.2015 Pyynikin palloiluhallilla. Ottelu alkaa kello 18:30. Paikalla kannattaa olla ajoissa, koska väkeä katsomossa tulee varmasti olemaan runsaasti. Nokialta ottelua katsomaan tulevien paras tapa välttää pysäköintiongelmat on tulla mukaan BC Nokian fanibussiin, joka lähtee Nokian palloiluhallin yläparkkipaikalta kello 17:00. Sitovat ilmoittautumiset Marja Ollille viimeistään sunnuntaina puh. 040 8449111.

Ensimmäinen paikallisottelu Nokialla päättyi BC Nokian 87-83 voittoon. BC Nokian tehokkain tuolloin oli Isaiah Wilkerson, joka ei enää loukkaantumisen takia ole mukana joukkueen kokoonpanossa. Hänen tilallaan pelaa nykyään Vincent Simpson, joka varsinkin vierasotteluissa on onnistunut mainiosti. Toivottavasti matka Pyynikille ei ole liian lyhyt. Muitakin muutoksia joukkueiden kokoonpanoissa on tapahtunut. Pyrinnössä Ricky Minard on pelannut kahdeksan ottelua noin kymmenen tehdyn pisteen keskiarvolla. Vastaavasti BC Nokian uusin mies on Dragan Labovic, joka on ollut mukana neljässä ottelussa. Hänen keskiarvonsa noissa peleissä on ollut 22 pistettä ja kahdeksan levypalloa. Lisäksi Pyrintö julkisti ennen joulua tehneensä sopimuksen Andrais Thorntonin kanssa. Thornton on aikaisemmin pelannut Korisliigaa FoKoPon riveissä ja hän aloitti kuluvan kauden Uruguaissa. Thorntonin pelaaminen ratkeaa vasta pelipäivänä pelilupa-asioiden takia.

Pyrintö on pelannut yhteensä 17 ottelua ja voittanut niistä kahdeksan. Nokian saldo on 6/16. Tamperelaisten syyskausi päättyi nousujohteisesti, kun se onnistui voittamaan kolmesta viimeisestä ottelustaan kaksi eli sarjan kärkikastiin kuuluvat Bisonsin ja Kouvot. Sama tilasto on BC Nokialla kolmesta viimeisestä ottelustaan. Jos verrataan joukkuekohtaisia tilastoja niin suurin ero joukkueiden välillä on heittotarkkuuksissa. BC Nokia on tällä hetkellä sarjan tarkin kahden pisteen heitoissa (52,5%) kun taas Pyrintö löytyy vasta sijalta yhdeksän (47,5%). Vastaavasti kolmen pisteen heitoissa Pyrintö on sarjan kolmonen (35,5%) ja BC Nokia kahdeksas (30,9%). Vapaaheitoissa vastaavat luvut ovat: Pyrintö: 64,1% - BC Nokia: 75,2%.

Riippumatta siitä, että pelaako Andrais Thornton vai ei, tulee Pyrinnön peli pyörimään pitkälti kolmikon Lehto-Williams-Minard varassa. Syksyn mittaan eniten tasoaan on nostanut Petri Heinonen, jonka yhteispeli Damon Williamsin kanssa on parhaimmillaan erittäin sujuvaa. Huomio kannattaa kiinnittää myös Joonas Cavenin otteisiin. Edellisessä Kouvot-ottelussa Caven teki kauden piste-ennätyksensä (21p) ollen kentän paras pelaaja.

BC Nokialla pitäisi kaiken olla kunnossa tulevaa ottelua silmällä pitäen. Dragan Labovic sai heti tultuaan joukkueeseen neljä ottelua tiiviiseen tahtiin ja muutaman päivän lepo on taatusti tehnyt hyvää. Mielenkiintoista on nähdä mikä tulee olemaan Timo Riihelän rooli tässä ottelussa. Timo on Damon Williamsin ohella toinen pelaaja, joka oli kokoonpanossa silloin, kun joukkueet viimeksi Pyynikillä kohtasivat pääsarjatason ottelussa. Antti Nikkilästä oli iso juttu sunnuntain Aamulehdessä. Vaikka peliminuutit viime aikoina ovat jääneet vähiin, niin hienoa olisi nähdä Iso-Anttikin pitkästä aikaa Pyynikin parketilla. Ja tällä kertaa näätäpaidassa.

BC Nokian seuraava kotiottelu on jo keskiviikkona Nokian palloiluhallilla. Vastaan silloin asettuu KTP Kotkasta. Mutta sitä ennen värjätään Pyynikki keltaiseksi ja kannustetaan Näädät voittoon!!!