Kataja myllytti Joensuussa, ottelusarja kaventui tilanteeseen 1-2

Julkaistu 05.04.2016

Kataja heilutti ottelun alkutahdit viemällä ensimmäiset viisi minuuttia 18-4 täyteen ahdatun LähiTapiola Areenan riemuksi. Oliver Vidin oli pakotettu aikalisään, jonka jälkeen BC Nokia löysi hetkellisesti energiaa Henri Hirvikosken kolmosesta ja Daniel Baileyn donkista, mutta toisessa päässä erityisesti Thomas Scrubb ja Trevis Simpson olivat vaikeasti pysäytettäviä. Kataja vei ensimmäisen kympin helpon näköisesti 28-16.

Toisella neljänneksellä ero heilui kymmenen pisteen molemmin puolin. Kataja rokotti välittömästi joko puolustuslevypalloistaan tai nokialaisten menetyksistä nopealla toiseen päähän Teemu Rannikon jakaessa palloa joukkuekavereilleen. Nokialta taas Dragan Labovic piti kylmäpäisillä heitoillaan Nokian hengissä, mutta puoliajalle mentiin tilanteessa 39-34 Thomas Scrubbin upottaessa yhden jalan buzzer beater -kolmosen epätasapainosta.

Puoliajan jälkeen Nokia ei löytänyt uusia myrkkyjä Katajan kumoamiseen. Isännät aloittivat neljänneksen 7-2 ja ero repesi jo 20 pisteeseen 56-36. Nokialta jälleen Labovic piti hetken koreillaan Nokiaa pystyssä, mutta Katajan puolustus kykeni pitämään Nokian lähes viisi minuuttia pisteettömänä. Päätösneljännekselle edettiin lukemissa 72-47 ja viimeinen kymmenen minuuttia jäi kuriositeetiksi kummankin joukkueen peluuttaessa viljalti penkkipelaajiaan.

- Kova peli. Kataja on vaikea voittaa kolme kertaa peräkkäin. Matkustusten kanssa tässä on ollut tiettyjä haasteita ja jotkut pelaajat odottivat ehkä vähän liikaakin. Teimme virheitä sekä hyökkäys- että puolustuspäässä ja ne pitää nyt käydä läpi. Kuten sanoin aiemmin, sarjasta tulee pidempi kuin kolme ottelua, Nokian luotsi Oliver Vidin kommentoi pelin jälkeen.

Nokian kannalta tappio tarkoittaa sitä, että Keltainen kevät jatkuu torstaina 7.4. kello 18:30 Nokian palloiluhallissa ottelusarjan neljännen pelin merkeissä. Näädät tarvitsevat kaiken mahdollisen tuen, jos tästä otteluparista halutaan nousta välieriin. Tunnusta väriä, pue keltaista ja nähdään Palloiluhallilla!


Taistele-naata