Kataja kumosi Näädät vahvalla toisella puoliajalla

Julkaistu 13.11.2016

Ensimmäinen puoliaika

Näädät aloitti erinomaisesti karaten ensimmäisen kolmen minuutin aikana 4-13-johtoon, kun vieraille tuli onnistumisia koko aloitusviisikon laajuiselta rintamalta. Kataja sai piristystä aikalisältä ja kiri rinnalle taiturimaisen Teemu Rannikon heilutellessa tahtipuikkoa. Valtaosa ensimmäisestä puoliajasta edettiin tasaisissa tunnelmissa, kunnes viimeisen kahden minuutin aikana Kataja rynni neljän pisteen johtoasemaan puoliajalle.

Toinen puoliaika

Puoliajan jälkeen Kataja löysi täysin uuden vaihteen pelilleen. Europeleissä keitetty joensuulaisjoukkue löysi ajoittaisesti oivan pelirytmin, jonka pysäyttämiseen nokialaisilta ei löytynyt aseita. Kataja karkasi ripeästi kaksinumeroiseen johtoon, jonka se kiritti kotiyleisönsä edessä 25 pisteeseen (83-58) päätösneljännekselle. Katajan viedessä kolmannen neljänneksen ylivoimaisesti 33-12, BC Nokialta ei löytynyt enää eväitä kunnolliseen takaa-ajoon.

Tilastot

Vaikka Näädät osui kaaren takaa puolet heitoistaan (9/18), niin murheenkryyniksi nousi 24 menetystä ja Katajan mieletön 74% (32/43) osumatarkkuus kakkosissa. Kotijoukkue vei myös levypallokisan 35-30.

Nokian korkeimman pistemäärän heitti Isaiah Wilkerson, jonka saldo oli 20 pistettä. Kaksinumeroisille pistelukemille ylsivät myös Henri Hirvikoski (11/0), Daniel Dolenc (10/5) ja Papa Dia (10/7/4). Päätösneljänneksellä parketille päässyt Waltteri Mäkelä (1/0) avasi pistetilinsä Korisliigassa vapaaheitolla.

Kentän herra ja hidalgo oli taikuri Rannikko, joka nakutti 18 pistettä ja jakoi peräti 10 syöttöä. Pistetehtailussa kunnostautuivat myös Joey King (21/0) ja Daniel Mullings (19/5/4).