Karhu vei pisteet mukanaan Nokialta

Julkaistu 21.01.2017

Ensimmäinen puoliaika kuului kotijoukkueelle, joka piti tulivoimaisen Karhun vain 14 pisteessä avausneljänneksellä. Eldar Skamo taiteili korintekopaikkoja itselleen ja joukkuekavereilleen sekä Joni Harjula toi pisterikkaat minuutit vaihtopenkiltä. Toisella neljänneksellä Karhu piristyi, mutta tahtipuikko pysyi nokialaisilla, jotka pääsivät puoliajalle viiden pisteen etumatkalla 44-39.

Kolmannella neljänneksellä Karhu otti niskalenkin, kun Näätien hyökkäyspeli meni tahmeaksi, kun taas toisessa päässä Austin Hollinsin ja Tate Unruhin johdattama Karhu iski 26 pistettä. Jakson loppuun mennessä Karhu nousi johtoon ja päätösneljännekselle asteltiin lukemissa 61-65.

Näätien riistoja poikinut puolustus nosti vielä viimeisen neljänneksen alkupuolella kotijoukkueen kahdesti johtoon, mutta viisi minuuttia ennen loppusummeria ottelu oli tasatilanteessa 76-76. Unruhin neljä peräkkäistä pistettä ja Kammeon Holseyn onnistuminen vei Karhun kuuden pisteen johtoon 76-82, mutta Nokia kavensi Skamon aikalisän jälkeisellä kolmosella kolmeen pisteeseen ja hetkeä myöhemmin Harjulan läpiajolla pisteeseen 81-82. Unruh ja Hollins pitivät kuitenkin huolen, että sen lähemmäksi Näädät ei enää yltänyt ja Karhu viimeisteli voiton vapaaheittoviivalta.

– En edes muista kuinka monta peliä olemme hävinneet niin, että olemme olleet 5 minuuttia ennen loppua tasoissa. Vastustajan avainpelaajat ovat aina nostaneet tasoansa pelin loppua kohti, mutta meillä näin ei ole tapahtunut. Otimme lopussa päättömiä menetyksiä, mistä Kauhajoki pystyi juoksemaan helppoja koreja toiseen päähän, BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen kommentoi.

Näätien paras pistemies oli Papa Dia, joka viimeisteli 18 pistettä, 7 levypalloa ja kaksi torjuntaa. Pistetehtailussa auttoivat Isaiah Wilkerson (17/3), Skamo (16/3/5 syöttöä), Sefton Barrett (13/4/3 riistoa) ja Harjula (10/0/3 syöttöä). Karhun parhaimmistoa olivat Hollins (28/8) ja Unruh (20/4).