Kapteeni Henri Hirvikoski jatkosopimukseen Näätien kanssa

Julkaistu 06.12.2016

Kasvattajaseuransa edustusjoukkueessa Hirvikoski on pelannut kahdeksan kauden ajan, joista kuusi ykkösdivarissa ja viimeiset kaksi Suomen pääsarjatasolla Korisliigassa. Nokialaisen koripallon ilmentymä on tehtaillut kuluvalla kaudella Näädille keskimäärin 6,8 pistettä, 1,9 levypalloa ja 1,9 syöttöä ottelua kohden. Kolmosensa Hirvikoski on heittänyt 43,5% tarkkuudella.

– Jokaisella joukkueella pitäisi olla oma Henkka ja tällaisia persoonia toivoisi yleisesti Korisliigaan enemmänkin. Hän on seuransa näköinen ja oloinen mies, joka välittää enemmän nimestä paidan etupuolella kuin sen takapuolella. Kaveri, joka antaa kaikissa tilanteissa 100% ja vaatii sitä myös muilta, on aika ihanteellinen kapteeni -- myös ensi kaudella, BC Nokian urheilutoimenjohtaja Ville Tuominen kommentoi.

Urallaan Hirvikoski on pelannut Korisliigassa kasvattajaseuransa lisäksi Namika Lahdessa, Porvoon Tarmossa ja Kauhajoen Karhussa. Kokonaisuudessaan kuluva Korisliiga-kausi on Hirvikoskelle hänen yhdeksännes miesten pääsarjatasolla. Huimat 359 ottelua Hirvikoski on pelannut 5,7 pisteen, 1,6 levypallon ja 0,9 syötön keskiarvoilla. Kauden 2012/2013 päätteeksi Hirvikoski palkittiin Korisliigan vuoden puolustuspelaajaksi.

– Itsestä tuntuu, että on vielä annettavaa seuralle pelikentällä. Nokialla on menossa pitkän tähtäimen proggis, jossa haluan olla kantamassa oman korteni kekoon ainakin ensi kaudella. On ilo antaa seuralle takaisin, kun siltä on saanut niin paljon, Hirvikoski kertoo.

– Erityiskiitokset katsomon puolelle Hämäläisen Veskulle, Nissin Jorille ja Rautiaisen Timolle, jotka tekevät uskomattoman hienoa työtä. Junnut tykkäävät ja heidän kannustamisensa on lämmittänyt koko joukkueen mieltä. Sitten kun aika on kypsä, niin lupaan olla jollain tavalla heidän tekemisessään mukana. Vaikka hakkaamassa rumpuja mukana.

BC Nokia kohtaa keskiviikkona 7.12. Nokian Palloiluhallissa Korihait kello 18:30.