Joensuun Kataja liian sitkeä BC Nokialle

Julkaistu 20.12.2015

 

Olipahan ottelu! Melkoista vuoristorataa mentiin eilinen Korisliigapeli Nokialla eilen. Ottelun kulkua kuvaa varsin hyvin eri jakson pistemäärät: 23-32, 20-10, 12-20, 30-30. Joukkueiden heittotarkkuudet olivat: 2p: 51%/48%, 3p: 23%/36%, 1p: 80%/70%. Vaikka Kataja olikin tarkempi kolmosviivan takaa, niin silti joukkueella oli käytännössä vain yksi onnistunut 3p:n heitto enemmän kuin Nokialla. Levypallotkin kääntyivät nokialaisille 41/39. Tilastoista paljastuu kuitenkin myös se yksityiskohta, joka riitti ratkaisemaan ottelun Katajalle: Kataja sai hyväkseen peräti neljäkymmentäkolme vapaaheittoa, joista onnistui 30!

Erotuomarikolmikko Janne Muurinen, Miltiadis Ioannidis, Reijo Kukkonen vihelsi nokialaisille ottelun aikana yhtensä 33 virhettä. Viiden virheen takia peli jäi kesken Daniel Baileyltä, Eldar Skamolta, David Kravishilta sekä Timo Riihelältä. Katajalta viisi virhettä keräsi Teemu Rannikko.

Yksi ottelun kohokohdista nokialaisittain oli, kun Timo Riihelä tuli kentälle toisen jakson puolivälissä Katajan johtaessa 31-33. Reilut kolme minuuttia myöhemmin Timon mennessä vaihtoon tilanne oli kääntynyt 40-35 nokialaisjohdoksi ja Riihelän saldo tuona aikana oli neljä pistettä, kaksi levypalloa ja riisto.

Ottelun kolmas jakso koitui sitten kotijoukkueen kohtaloksi. Joukkueen heittopeli epäonnistui tuolla jaksolla pahasti ja muutenkin liike hyökkäyspäässä hidastui ratkaisevasti. Suurimmillaan Katajan johto venyi jo yhteentoista pisteeseen.

Viimeisellä kympillä BC Nokia tuli jo kolmen pinnan päähän, Joni Harjulan upotettua kaikki kolme vaparia, jotka seurasivat Teemu Rannikon saamasta kahdesta virheestä, joista toinen oli tekninen virhe. Vastaavasti David Kravishin tuplavirheen jälkeen Katajan Lamayn Wilson rokotti BC Nokiaa viiden pisteen hyökkäyksellä. Kun ottelua oli jäljellä puoli minuuttia niin BC Nokia oli vain pisteen jäljessä tilanteessa 85-86. Lopussa kuitenkin sekä Dragan Labovic että Vincent Simpson epäonnistuivat tasoitusyrityksissään ja Katajan Trevis Simpson ja Lamayn Wilson viimeistelivät loppulukemat 85-92.

BC Nokian parhaat olivat Timo Riihelä sekä Joni Harjula. Dragan Labovic teki 25 pistettä ja otti 10 levypalloa. Jos miehen kolmosista olisi uponnut edes pari enemmän, niin ottelun ratkaisijan viitta olisi ollut tarjolla hänelle. Nyt se valitettavasti jäi Katajan amerikkalaispelaajille Lamayn Wilson ja Trevis Simpson.

Seuraavaksi edessä on lyhyt tauko peleissä ja maanantaina 28.12. BC Nokia kohtaa nousukuntoisen Tampereen Pyrinnön Pyynikin palloiluhallilla. Eiköhän tuonnekin saada melko suuri ryhmä kannattajia liikkeelle.

Toinen ottelun kohokohta, ainakin BC Nokian junioreille, oli, kun ottelun jälkeen Teemu Rannikko tuli ottelun jälkeen Ilpo Rantasen haastateltavaksi. Kiitos Teemu!

Teemu-rannikko