Javier Duren korvaa Kentwan Smithin Näädissä

Julkaistu 27.01.2017

 

193-senttinen takamies Duren pelaa toista kauttaan ammattilaisena valmistuttuaan Yalen yliopistosta vuonna 2015. Neljä kautta Yalessa pelannut Duren tehtaili seniorikaudellaan yliopistolleen keskimäärin 14,0 pistettä, 5,5 levypalloa, 3,9 syöttöä ja 1,3 riistoa ottelua kohden. Kauden päätteeksi hänet valittiin Ivy League -konferenssin ykkösviisikkoon.

Ensimmäiseksi ammattilaiskaudekseen 2015/2016 Duren siirtyi Alankomaihin Aris Leeuwardenin riveihin. Alankomaiden pääsarjassa DBL:ssä Duren voitti sarjan pistekuninkuuden 17,7 pisteellä, 6,0 levypallolla, 3,0 syötöllä ja 2,4 riistolla ottelua kohden.

Kuluvalla kaudella 2016/2017 Duren on pelannut Unkarin pääsarjassa Kaposvári KK:ssa, joille hän on heittänyt keskimäärin 12,9 pistettä, hakenut 4,5 levypalloa, jakanut 1,5 syöttöä ja riistänyt 1,5 kertaa ottelua kohden.

– Duren on iso takamies, joka pystyy luomaan paikkoja itselleen ja muille. Olemme järjestäen hävinneet otteluiden viimeiset viisi minuuttia ja meiltä on puuttunut kaveri, joka luo ne loppuhetkien ratkaisut. Uskomme, että Javierista on apua sillä osastolla, BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen kertoo.
– Koulutaustasta päätellen kaverin pitäisi olla älykäs ja nopea oppimaan, Tuominen hymyilee.

Duren saapuu Suomeen ja Nokialle jo tänään perjantaina. Durenin pelilupa on kunnossa, joten hänen ensiesiintymisensä Näädät-paidassa nähdään jo lauantaina 28.1. vierasottelussa Korihaita vastaan.

Kentwan Smith ei jatka Näädissä

25-vuotias bahamalaislaituri Kentwan Smith ei jatka BC Nokian riveissä. Smith kirjautti BC Nokialle 22 ottelussa keskimäärin 8,0 pistettä ja 4,4 levypalloa.

– Kentwanille on yritetty kärsivällisesti löytää sopivaa roolia, mutta sitä ei ole oikein löytynyt. Tarvitsemme ulkomaalaisvahvistukselta enemmän tehoja, Tuominen taustoittaa.