Jatkoaikavoitto ensimmäisessä finaalissa ja kotietu Nokialle

Julkaistu 17.04.2015

 

Miesten korisdivarin finaalisarja sai arvoisensa startin torstaina Pohitullin urheiluhallissa Uudessakaupungissa. Runsaslukuiselle, joskaan ei täydelle salille, Pohitullin yleisölle tarjottiin loistavaa koripalloviihdettä vielä viiden minuutin encorenkin verran. Koko ottelun aikana johtoasema vaihtui kymmenen kertaa ja molemmat joukkueet johtivat suurimmillaan kahdeksalla pisteellä. Katsomossa tunnelma äityi hetkittäin niin huimaksi, että varmasti useammallakin katsojalla korvat soivat vielä perjantaiaamullakin. Kannustus oli kuitenkin rehtiä eikä mihinkään ylilyönteihin sorruttu missään vaiheessa.

BC Nokian ehdoton ykköspelaaja oli Daniel Bailey, joka näytti närhen munat niille epäilijöille, jotka ovat miehen otteita kauden kuluessa arvostelleet. Lähes yhtä hyvään suoritukseen ylsi Eldar Skamo, joka jälkimmäisellä puoliajalla puolusti UU:n Marcus Vanin täysin pimentoon. Viimeisten 25:n minuutin aikana Vanin tilastot olivat 5/6, kun miehen kokonaissaldo oli 20/17. Loistavan puolustuspelin lisäksi Eldar teki BC Nokian toiseksi korkeimman pistemäärän (21p) ja otti 11 levypalloa.

Vielä pitää nostaa esille BC Nokian joukkueesta kolmikko Henri Hirvikoski, Joni Harjula ja Ville Tuominen. Varsinaisia työn sankareita joka jätkä! Eli ensimmäisen finaaliottelun ”parhaan puolustuspelaajan”-palkinto julistetaan tällä puheella jaettavaksi keskenään näille herroille.

BC Nokian kuudes kenttäpelaaja eli loistava fanikatsomo voi vielä hetken juhlia eilistä voittoa mutta pelaajien on jo käännettävä katse kohti toista finaalipeliä. Se on edessä jo sunnuntai-iltana Nokialla. Onneksi BC Nokian vaihtopenkille jäi vielä runsaasti käyttämättömiä kortteja tulevia finaalipelejä silmällä pitäen. Varmaa on myös se, että Korihait tulee entistä sisuuntuneempana sunnuntain vieraskamppailuun ainoana tavoitteenaan kääntää sarjan kotietu taas itselleen. Laitetaan sunnuntaina palloiluhallin seinät pullistelemaan kannustuksesta. Tervetuloa!

Ottelun tilastot, Basket.fi

Nokian Uutiset

Korihaiden otteluraportti

Bcn-finals