Isaiah Wilkerson palaa BC Nokian paitaan

Julkaistu 10.06.2016

- En voisi olla juuri iloisempi tästä uutisesta. Pointti on joukkueen tärkein pelaaja ja joukkue ei voi menestyä pointistaan huolimatta. Wilkerson tietää mihin on tulossa ja me tiedämme täsmälleen, mitä saamme: erittäin fyysisen kilpailija- ja voittajatyypin joka ei pelkää johtaa joukkojaan tai ottaa sitä ratkaisevaa heittoa, BC Nokian päävalmentaja Ilpo Rantanen kommentoi.

New Jersey Institute of Technologya yliopistotasolla edustanut Wilkerson tehtaili seniorikaudella 16,6 pistettä ja 6,6 levypalloa per ottelu, jotka riittivät All America -tähdistön kunniamainintaan ensimmäisenä pelaajana yliopiston historiassa.

Wilkerson tuli samaisena kesänä 2012 varatuksi myös NBA:n kehityssarjaan D-liigaan. Oklahoma City Thunderin kehitysjoukkueessa Tulsa 66ersissa pelannut Wilkerson sai toisen kautensa päätteeksi kutsun D-liigan Elite Mini-Camp -tapahtumaan antamaan näyttöjä NBA:ta varten sekä sen jälkeen Thunderin NBA-kesäliigajoukkueeseen.

Ammattilaisurallaan myös Meksikossa ja Puerto Ricossa pelannut Wilkerson kirjautti viime kaudella Nokialle keskimäärin 17,7 pistettä, 7,0 levypalloa ja 3,1 syöttöä ottelua kohden. Ikävä kyllä kausi päättyi jo ennen vuodenvaihdetta loukkaantumisen takia.

- ”Zayn” kanssa oli ilo kuulua samaan joukkueeseen jo viime kaudella. Silloin hommat jäivät valitettavasti kesken, mutta jo silloin että joskus vielä jatketaan tästä. Erittäin hienoa että se tapahtuu jo nyt, Rantanen kertoo.

- Loukkaantumisen jälkeen Wilkerson pelasi vahvan kevään Meksikossa, joten pelikunnosta ei pitäisi olla huolta. Lisäksi Isaiah halusi todella pelata Nokialle, joten sopimus syntyi melko kivuttomasti. Todella mieluisa paluumuuttaja kaikin puolin.

BC Nokialla on Wilkersonin lisäksi pelaajasopimukset ensi kaudesta Ray Sandersin, Eldar Skamon, Henri Hirvikosken, Niko Mattilan, Daniel Dolencin, Ville Haapojan ja Waltteri Mäkelän kanssa. Joukkuetta valmentaa Ilpo Rantanen.