Ilpo Rantanen BC Nokian päävalmentajaksi

Julkaistu 08.06.2016

Yli 30 vuotta jo valmentanut Rantanen on voittanut aikuisten tasolla yhteensä neljä Suomen mestaruutta, joista kaksi miesten puolella Tampereen Pyrinnön apuvalmentajana. Lisäksi Rantanen on kerännyt palkintokaappiinsa kolme Suomen cupin voittoa ja lukuisia muita mitaleja aikuisten ja nuorten sarjoista.

- Totta kai nyt olen isompi palanen kokonaisuutta kuin viime vuonna, mutta edelleen vain yksi palanen isossa palapelissä. Nokialla on kunnianhimoisia tavoitteita ja on hienoa, että seura luottaa minuun, Rantanen kommentoi.

Rantasen päävalmentajasopimus kattaa kauden 2016/2017, jonka jälkeen BC Nokian urheilutoimenjohtaja Ville Tuominen tulee ottamaan joukkueen alaisuuteensa päävalmentajana.

- Faktahan on se, että olen päävalmentajana vuoden, jonka jälkeen Ville hyppää ruoriin ja toimenkuvat vaihtuvat. Tavoitteena kuitenkin on, että ydinporukka pysyy mukana pidempään. Villellä on iso rooli jo tällä kaudella joukkueen rakentamisessa ja pelillisissä asioissa, Rantanen kertoo.

BC Nokian urheilutoimenjohtaja Ville Tuomiselle ”Ipen” saaminen päävalmentajaksi ensi kaudeksi on ollut ykkösvaihtoehto.

- Meillä on jo Ipen kanssa pitkä historia olemassa, ajattelemme pelistä samalla tavalla ja meillä on kova keskinäinen luottamus. Itse halusin päästä tekemään tätä projektia Ipen kanssa ja oma toiveeni on, että hän jatkaisi staffissa koko tämän projektin ajan, BC Nokian urheilutoimenjohtaja Ville Tuominen kommentoi.

BC Nokialla on pelaajasopimukset ensi kaudesta Eldar Skamon, Henri Hirvikosken, Niko Mattilan, Daniel Dolencin, Ville Haapojan ja Waltteri Mäkelän kanssa.

- Kotimainen runko on pitkälti jo kasassa ja siihen ei ole suuria lisäyksiä enää tulossa. Vahvistuksia haetaan ja prosessi on muutaman pelaajan kanssa edennyt jo kohtuullisen pitkälle, tuore päävalmentaja Rantanen avaa.