Helsinki Seagulls - BC Nokia - Taas vastakkain

Julkaistu 10.11.2015

 

Edelliskauden lopussa Helsinki Seagulls ja BC Nokia kohtasivat 1.divisioonan finaaleissa. Seagulls oli tuolloin parempi voitoin 3-1 ja nousi Korisliigaan. BC Nokia puolestaan seurasi perässä vuotta myöhemmin. Tuolloin divarin finaaliessa pelasi yhteensä kolme pelaajaa, jotka ovat edelleen joukkueiden kokoonpanoissa. Mutta ketkä nämä kolme pelaajaa ovat? Vastaus kysymykseen paljastetaan jutun lopussa.


Helsinki Seagulls on siis ehtinyt rakentaa joukkuettaan Korisliigaformuun yhden kauden BC Nokiaa enemmän. Ensimmäisellä liigakaudellaan Seagulls sijoittui runkosarjassa kahdeksanneksi mutta putosi ensimmäisellä pudotuspelikierroksella KTP:lle suoraan voitoin 3-0. Viime vuotisesta joukkueesta Seagulls pystyi säilyttämään kotimaiset avainpelaajansa kuten Carl Lindbomin ja Antti Niskasen. Lisäksi uusina pelaajina joukkueeseen hankittiin muunmuassa maajoukkuemies Antto Nikkarinen Loimaan Bisonsista sekä aikanaan pitkään PuHussa ja ToPossa pelannut Timo Heinonen Kotkasta. Vahvistuksista varsinkin takamies James Sinclair (keskiarvo kahdeksassa ottelussa 15 pistettä ja 4 levypalloa) sekä laituri Jason Conley (17/12) ovat osoittautuneet kovan luokan pelimiehiksi. Kolmas vahvistus eli sentteri Terrence Watson on ollut joukkuueen mukana lyhyemmän aikaa ja on näin ollen vielä hieman arvoitus.

BC Nokian joukkue on selvästi Seagullsia pitempi. Kravish, Dolenc ja Nikkilä muodostavat sellaisen uhan korin läheisyyteen, että siihen voi kotijoukkueen olla vaikeata löytää vastausta. Seagullsin pisin mies on Carl Lindbom mutta hänkin pelaa mieluummin hiukan kauempana korista. Pyrintö-ottelussa loukkaantuneen Eldar Skamon pelikunto ratkeaa vasta pelipäivänä. Hänen mahdollinen puuttumisensa olisi kyllä iso miinus BC Nokian kokoonpanoon. Toisaalta hyvin löytyi nokialaisista uusia vastuun kantajia myös edellisessä ottelussa Skamon jouduttua penkille. Varsinkin Joni Harjula on pelannut erinomaisesti kahdessa viimeisessä ottelussaan. Myös Daniel Dolenc on saanut lisää vastuuta sarjan vanhetessa, mikä on pelkästään hyvä asia.

Korisliigan sarjataulukko näyttää tällä hetkellä varsin mielenkiintoiselta. Kaikilla joukkueilla sijasta kaksi sijaan kahdeksan on kahdeksan pistettä. Vielä omituisemmaksi asia muuttuu, kun ottaa mukaan tarkasteluun joukkueiden pelaamat ottelumäärät: Bisonsilla on viisi pelattua ottelua, Salon Vilppaalla kymmenen ja muilla jotain tuolta väliltä. Sekä BC Nokian että Helsinki Seagullsin rekordi on neljä voittoa kahdeksasta ottelusta. Odotettavissa on siis tasainen ja jännittävä kamppailu tärkeistä pisteistä. Ottelu alkaa kello 18:30 ja on nähtävissä nettipalvelusta Fanseat.com. Ai niin ne kolme pelaajaa: Jarkko Kyllönen(Seagulls), Joni Harjula (Nokia) ja Daniel Bailey (Nokia). Myös molempien joukkueiden päävalmentajat ovat pysyneet samoina eli Mikko Larkas (Seagulls) ja Oliver Vidin (Nokia).