Hallitseva Suomen mestari Kouvot Näätien vieraaksi

Julkaistu 28.10.2016

Viime keväänä Suomen mestaruutta juhlinut Kouvot on uudistunut roimasti viime kaudesta. Suurin muutos on itse päävalmentajan pallilla, kun Kouvot SM-kultaan koutsannut Jyri Lehtonen jäi sapattivapaalle ja paikan otti Tampereen Pyrinnön kolmeen Suomen mestaruuteen luotsannut Pieti Poikola.

Pelaajien osalta koko vahvistuspaketti meni uusiksi. Gregg Thindique sai Kouvoista kenkään lokakuun puolessa välissä ja sen jälkeen vahvistusnelikoksi on muodostunut Raheem Appleby, Steven Pledger, Paris Horne ja Rakeem Buckles. Suomalaisista rotaatiopelaajista Alexander Madsen siirtyi ulkomaille ja Ilari Seppälä Joensuuhun.

Sarjataulukossa joukkueet ovat tasapisteissä, kun molemmat ovat keränneet kaksi voittoa viidestä ottelusta. Viimeisimmässä ottelussa Kouvot hävisivät keskiviikkona vieraissa Korisliigan sarjakärki Helsinki Seagullsille.

– Tärkeä ottelu. Samalla viimeinen kotikentällä vähään aikaan. Kaikki mahdollinen yleisön tuki tulee olemaan tarpeen. Kouvojen pelissä varmasti energiaa riittää ja siihen tulee pystyä vastaamaan. Vastustajan pelitapa on hieman erilainen kuin sarjan muiden joukkueiden, mutta rajallisen valmistautumisajan johdosta emme voi kovin hirveästi kiinnittää siihen huomiota, omien vahvuuksiemme toteuttaminen ratkaisee. Odotan meiltä taas pelillisesti seuraavaa askelta eteenpäin.

BC Nokian osalta ottelu on viimeinen kotipeli ennen kolmen vieraspelin putkea. Lauantain jälkeen Näädät esiintyy seuraavan kerran kotiyleisönsä edessä vasta 16.11. Silloin kyseessä on todellinen herkkupala, kun BC Nokian vieraaksi saapuu Tampereen Pyrintö.