Hallitseva Suomen mestari Kataja Basket Nokialle

Julkaistu 11.11.2017

Hallitseva Suomen mestari ja europeleissä tällä kaudella menestynyt Kataja Basket saapuu BC Nokian vieraaksi isänpäivänä 12. marraskuuta kello 17:00 Nokian Palloiluhallissa.

Katajalla on ollut vauhdikas europelien värittämä alkukausi, kun joensuulaiset tippuivat Mestareiden liigasta kolmannella karsintakierroksella. Joensuussa kansainväliset pelit kuitenkin jatkuvat FIBA Europe Cupissa, jossa Kataja hävisi ensimmäisen pelinsä keskiviikkona. Otteluruuhkan keskellä joensuulaisten pelit kotoisessa Korisliigassa ovat vähissä ja tuloksellisesti alle odotusten. Vasta seitsemän ottelua pelannut Kataja on napannut vain kolme voittoa tähän mennessä ja on sarjataulukossa kahdeksantena.

Katajan tehokkain tällä kaudella on ollut Damier Pitts, joka on operoinut keskimäärin 18,7 pistettä, 3,3 levypalloa ja 5,0 syöttöä ottelua kohden. Lisäksi Nokiaa vastaan joensuulaisten vahvistusviisikosta pelaavat Timothy Williams (11,5/6,3), Daniel Bejerano (10,2/6,4) ja Wesley Saunders (16,3/8,4).

Suomalaisista elämänsä kautta pelaavan Ilari Seppälän (16,0/2,0/3,5) esiintyminen sunnuntain pelissä on vielä tällä hetkellä epävarmaa. Merkittäviä minuutteja Seppälän lisäksi pelaavat myös työmyyrä Jesse Niemi (2,6/0,6), sentteri Tommi Huolila (5,0/3,0) ja takapelaaja Emil Osmanu Djeen (2,7/1,3).

– Keskiviikon pelistä on parannettava tilannekovuutta, sillä euro-Katajalla se puoli on ainakin kunnossa. Pallosta on pidettävä parempaa huolta ja korin läheltä on pystyttävä viimeistelemään paremmilla prosenteilla. Kova ottelu varmasti taas luvassa, BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen ennakoi.

Ottelun avausheitto pistetään ilmaan huomenna sunnuntaina 12. marraskuuta kello 17:00 Nokian Palloiluhallissa.