Gipson selätti Näädät, pisteen tappio Kouvoille kotona

Julkaistu 18.10.2017

Jälleen äärimmäisen tasaista koripalloherkkua tarjoillut BC Nokia pelasi alkukauden komeettaa Kouvoja vastaan tasaisen ja fyysisen kamppailun, joka kääntyi loppuhetkillä kouvolalaisten 79-80 (42-39) -voitoksi Nokian Palloiluhallissa. Kouvojen sankari oli järkälemäinen Thomas Gipson III, joka rynni 25 pistettä.

Päätösneljänneksen alkupuolella Kouvot pelasi ahnaasti palloa korin läheisyydessä tuhojaan tehneelle Gipsonille, jolle ei löytynyt tänään pysäyttäjää. Kouvot levitti neljä pelaajaa kaarelle ja ruokki Gipsonia lob-syötöillä kerta toisensa jälkeen tai löysi liki 120-kiloisen sentterin postista, jossa hän änkesi puolustajansa läpi kuin puskutraktori.

Valtikka siirtyi kellon kuluessa kohti nollaa Kouvoille, joka sai onnistumisia Gipsonin lisäksi hyökkäyslevypalloista antaumuksella taistelleilta Jamie Skeeniltä ja Ville Kaunistolta. Vincent Councilin kolmonen ja Daniel Dolencin vapaaheitto 18 sekuntia ennen loppusummeria kuroivat eron pisteeseen 79-80.

Nokia sai vielä yhden mahdollisuuden viimeisten sekuntien aikana, kun Leyton Hammonds torjui näyttävästi Skeenin heittoyrityksen korin alla. Näädät pinkoi vastahyökkäykseen, Lawrence Gilbert laukaisi yllättäen kolmosen kaukaa rautoihin ja nokialaiset kamppailivat hyökkäyslevypallosta saamatta kuitenkaan heittoa ilmaan.

– Lopussa peli meni sankaripalloksi, josta olemme pyrkineet eroon, Näätien päävalmentaja Ville Tuominen kommentoi ottelun jälkeen.

Kankea heittäminen koitui kohtaloksi

– Puhuimme, että pitää päästä flow-hyökkäyksiin. Silloin, kun pääsimme hyökkäämään vauhdilla, niin saimme paljon parempia heittopaikkoja kuin kävelemällä. Kouvojen kokoa vastaan alta ei tule helppoja, joten silloin meidän nelospaikan pelaajien pitäisi heittää paremmin, mikä olisi levittänyt kenttää kummasti, Tuominen sanoi.

Heittopelissä jäi rutkasti parannettavaa, kun vapaitakin paikkoja saaneet Hammonds ja Gilbert osuivat kolmosen takaa kokonaisuudessaan vain yhden viidestätoista heitosta. Kehnosta heittopelistä ja Kouvojen 36-48-levypalloylivoimasta huolimatta ottelu ratkesi viimeiseen heittoon.

– Loppu olisi voinut kääntyä kumminpäin tahansa, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen kommentoi.

Nokialta varsinkin ensimmäisellä puoliajalla onnistuivat silminnähden toistensa kanssa pelaamisesta nauttineet Dolenc (19/3) ja Eldar Skamo (11/3/6 syöttöä). Kaksinumeroisille pistelukemille ylsivät myös Council (12/5/6) ja Hammonds (12/3). Plus-miinus-tilastoissa Näädiltä korkeimmille lukemille pääsivät Niko Mattila (7/4/3) +17 ja Gilbert (6/9) +16.

Isolta ja ilkeältä Kouvoilta voiton takuumiehinä toimivat Gipson (25/6), hurjat 19 levypalloa kahminut Kaunisto (15/19), vuosi vuodelta kehittyvä Tuomas Hirvonen (16/4/8) ja parhaimmillaan pysäyttämätön James Sinclair (13/3).