Gay ja Pratt kaatoivat Näädät Kotkassa

Julkaistu 09.10.2016

1. neljännes

KTP-Basket sai Karhuvuoren yleisön suut hymyyn aloittamalla pelin aggressiivisesti ja karkaamalla ripeästi johtoon 9-4. BC Nokian peli oli taas hakemista pieniä väläyksiä lukuun ottamatta. KTP:n Sherman Gay ja Monyea Pratt aiheuttivat suuria ongelmia nokialaispuolustuksella, mutta vieraat pääsivät ensimmäiselle tauolle 15-16-johdossa Papa Dian hyppyheitolla.

2. neljännes

Kumpikaan joukkue ei kyennyt toisella neljänneksellä repimään eroa toisiinsa. Nokialta Kwame Alexander ja Dia tekivät tuhojaan hyökkäyspäässä, mutta kotkalaisten kaksikko Gay ja William Walker pitivät huolen, että kotijoukkue pysyi pinnalla. Puoliajalle mentiin vierasjoukkueen johdossa 30-33, kun sähläyksen jälkeen Niko Mattila pääsi vapaaseen takaoveen.

Erikoisesti ensimmäisellä puoliajalla KTP:ltä vain kolme pelaajaa teki pisteitä: Pratt upotti 4, kun taas Walker ja Gay tehtailivat 13 mieheen.

3. neljännes

Näädät sai salama-alun heti puoliajan jälkeen, kun terävöitynyt puolustus ruokki hyökkäystä ja nokialaiset etenivät kuuden pisteen johtoon 34-40 Henri Hirvikosken transition-kolmosella.

BC Nokia -paidassa viime kaudella pelannut Joni Herrala kuitenkin sytytti viidellä peräkkäisellä pisteellään KTP-Basketin flow-tilaan, jossa Gay ja Pratt pääsivät juoksemaan kenttää ja viimeistelemään kovaa ja korkealta. BC Nokia haki uutta peli-ilmettä aikalisältä, mutta kotkalaiset eivät antaneet armoa karaten 53-40-johtoon.

Momentum siirtyi neljänneksen loppupuolella toiseen äärilaitaan, kun tällä kertaa Nokia sai stoppeja ja pääsi juoksemaan kenttää Isaiah Wilkersonin johdolla. Päätösneljännekselle asteltiin tilanteessa 57-55.

4. neljännes

Päätösneljänneksellä otteet kovenivat ja molemmat joukkueet pelasivat tasaisesti, kunnes kotijoukkue lähti omille teilleen. Liukasliikkeinen ja atleettinen Gay pääsi riehumaan ajoista, postista ja vapaaheittoviivalta mielensä mukaan, kun taas Pratt otti työkseen pallon toimittamisen ilmiliekeissä olleelle Gaylle. Peli oli käytännössä taputeltu kolme minuuttia ennen loppua, kun Walker upotti hyppyheitollaan eron kaksinumeroiseksi.

Tilastot

BC Nokian pisteistä vastasivat Wilkerson (15/3/3 riistoa), Alexander (20/9/3 riistoa) ja Dia (19/7). Kolmikon jälkeen lähimpänä kaksinumeroisia pistelukemia kävi Eldar Skamo, jonka saldo oli 7 pistettä, 5 levypalloa ja 6 syöttöä.

KTP:n, ja koko parketin, kuningas oli Sherman Gay, joka säkitti uskomattomat 41 pistettä, haki 9 levypalloa ja kirjautti 3 torjuntaa. Kauaksi taakse ei jäänyt tripla-tuplan tahkonnut Pratt (12/14/10 syöttöä). Tarkkakätisen Walkerin iltapuhde oli 23 pistettä ja 9 levypalloa.